nedeľa 28. decembra 2014

Francúzske Vianoce III.


Tento rok som opäť oslavovala Vianoce vo Francúzsku a aj napriek tomu, že mi chýbala moja rodina, kapustnica a rezne so šalátom to boli veľmi pekné Vianoce. Oslavovali sme oficiálne až o dva dni neskôr no stálo to za to! Minulý rok som vám v TOMTO článku opisovala ako to prebieha a tento to prebiehalo rovnako.

Najprv sme mali aperitív so šampanským, potom predjedlá (údený losos, ústrice, foie gras a slimáky), ďalej hlavné jedlo ktorým bolo jahňacie mäso na víne pečené dlhokánskych 7 hodín so zeleninou, za tým nesmeli chýbať rôzne syry a nakoniec dezert. Ja som doniesla vlastnoručne pečenú čokoládovú tortu s banánovo-bieločokoládovo-vanilkovou plnkou a snažila ju urobiť peknú no ako to dopadlo môžete vidieť nižšie na fotkách a urobiť si svoj vlasný názor! :D

Ku každému jedlu sa pije určitý druh vína a približne hodinu po jedle sa pije káva. Po večeri, ktorá trvá zvyčajne aj dlhé štyri hodiny, sa konečne vrháme na darčeky. O tých vám však pripravím samostatný článok :)



Svetre z Primarku mali tento rok u nás úspech! Podľa mňa z toho bude vianočná tradícia :) A áno oproti ostatným som škriatok bohužiaľ :)















7 komentárov:

  1. Ty svetry jsou boží ... Moc pěkný post!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. takové Vánoce bych si nechala líbit :) chtělo by to nějakou změnu ve vánočním menu, protože bramborový salát a řízek už nemůžu ani vidět :D jinak krásná sbírka vánočních svetrů! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa s tebou kludne vymenim rezne a salat by som mohla jest cely rok!

      Odstrániť
  3. Berylka, tvoj blog sledujem pravidelne ako jediný..uz vyse roka..mas krásne fotky aj šatník, ktorý je velmi podobný mojmu vkusu...prajem vela inspirácií do noveho roka :) hej a tiez milujem vianocne svetre :) slavka.m.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krasne, vzdy sa tesim na tvoje nove clanky a hlavne o FR... O zivote tam... Suhlasim s Karolinou B. chcelo by to zmenu ... Haha ... Mozem prosim vediet, odkial mas tie svetelne hviezdicky??? Dik moc a vela dobreho do noveho roka

    OdpovedaťOdstrániť