pondelok 15. decembra 2014

Blogmas day 14 I Book tip



Rozhodla som sa, že vám občas napíšem o knihách, ktoré som prečítala a ktoré sa mi naozaj páčili. Ja som vždy rada keď vidím na blogoch tipy na dobré knihy pretože si nikdy neviem v obchode vybrať knihu len tak narýchlo.  Po príchode do Anglicka som objavila obchod kde predávajú 3 knihy za 5 libier a povedala som si, že to vyskúšam aj keď som si bola istá, že tie knihy za veľa stáť nebudú kedže sú také lacné, ale aspoň nebudú písané komplikovanou angličtinou. Čítanie kníh v cudzom jazyku môže mať veľmi pozitívny vplyv na vašu slovnu zásobu, hlavne ak už máte v danom jazyku solídne základy.

Dnes vám preto napíšem o knihe ktorá sa volá Then Came You od Jennifer Weiner. V tejto knihe nájdete štyri hlavné postavy:

Jules je študentka vysokej školy ktorá pochádza z chudobnejšej rodiny a má otca alkoholika. Keď zistí, že môže darovať vajíčko na oplodnenie a získať tým nemálo peňazí, je predsvedčená o tom, že konečne našla spôsob ako pomôcť jej otcovi.

Annie je matka a žena v domácnosti ktorá sa pre rodinu často obetovala a aj napriek tomu majú neustále finančné problémy. Po všetkých tých neľahkých rokoch sa jej konečne naskytne šanca pomôcť jej rodine k lepšiemu životu.

India je typická zlatokopka ktorej sa podarí nájsť to, po čom tak silno túžila: muža milionára. Chce sa však poistiť a tak sa rozhodne, že dieťa je na to tým najlepším riešením.

Bettina je dcérou vyššie spomínaného milionára ktorá napriek všetkému bohatstvu nežije rozprávkový život.

Príbehy týchto štyroch žien sa v knihe pretínajú jeden s druhým a tvoria skvelý celok. Kniha má už od začiatku dosť predvídateľný dej, no sama som bola prekvapená, že ma veľa vecí v príbehu prekvapilo! :) Odporúčam na ľahké oddychové čítanie. Nie je to až také stupídne ako Fifty shades of Grey takže mozgové bunky vám pri tom odumierať nebudú :D




Ak máte tip na nejkú dobrú knihu tak mi prosím vás dajte vedieť v komentároch! :)


Prečítajte si aj predošlé Blogmas články! :) 

Blogmas! :) Day 1 (KLIK)
Blogmas day 2 I New hair! Z čiernych farbených vlasov späť na prirodzené svetlé (KLIK)
Blogmas day 3 I Rimmel by Kate lipsticks recenzia + swatches (KLIK)
Blogmas Day 4 I Moji najobľúbenejší youtuberi (KLIK)
Blogmas day 5 I Kozmetický haul z anglickej drogérky (KLIK)
Blogmas day 6 I Pink & Blue make-up (KLIK)
Blogmas day 7 I Nail art (KLIK)
Blogmas day 8 I Továreň na čokoládu! (KLIK)
Blogmas day 9 I Večerné líčenie s paletkou Naked 2 (KLIK)
Blogmas day 10 I Random/Instagram pictures (KLIK)
Blogmas day 11 I Coca Cola kamión v Birminghame :) (KLIK)
Blogmas day 12 I Otvorenie Vicoria's Secret v Birminghame (KLIK)
Blogmas day 13 I Nemecko-anglické vianočné trhy :)

2 komentáre:

  1. Ja už cca 2 roky frčím na detektívkach Jo Nesba, pozri http://daybydaybyivana.blogspot.sk/2014/01/jo-nesbo.html :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja rada čítam knihy od Sophie Kinselly, len ma už celkom nebaví tá "shoppaholická" séria, no momentálne mám od nej rozčítanu Mám tvoje číslo ("I ´ve got your number"), ktorú sa chystám prečítať aj v angličtine, len neviem, kedy sa k tomu dostanem:)

    OdpovedaťOdstrániť