streda 18. decembra 2013

Môj nevyriešiteľný problém - čierne bodky!

Keďže vám tu stále ukazujem len pekné fotky kde som namaľovaná a upravená, dnes som sa rozhodla že vám ukážem svoju "pravú tvár". Keď viem, že sa budem fotiť na blog, samozrejme sa vždy namaľujem pretože si myslím, že aj make-up dotvára celkový dojem outfitu. Do školy však chodím často nenamaľovaná, aj keď.. necítim sa bez make-upu tak dobre ako by som chcela. A to všetko kvôli tým odporným čiernym bodkám!


Prišli s pubertou. A už nikdy neodišli. Už som o tomto probléme prečítala nespočetne veľa článkov, ktoré vám v podstate radia vždy to isté:

  •  dôkladne si čistiť pleť ráno aj večer
  • robiť si často peeling tváre
  • používať masky s ílom
  • prípadne si vyrobiť domácu masku z vajíčkových žĺtkov a citróna
  • hlavne nevytláčať!
Niektoré dievčatá dokonca tvrdia, že im pomáhajú pásiky na odstraňovanie bodiek. Presne tie, ktoré na mňa nemajú absolútne žiadny účinok, ani jedna jediná čierna bodka sa na nich po odstránení z nosa nenachádza :/

vyskúšané včera - bez výsledku!

Jednoducho všetky dievčatá píšu, že im niečo z toho pomohlo.. A mne bohužial nepomohlo zatiaľ nič. Všetko toto už robím (okrem tej ílovej masky, to si plánujem kúpiť). Myslím si, že problém je v tom, že mám nejaký zvláštny typ pleti. Suchú a zároveň mastnú. No naozaj! :) Jediné čo mi pomáhalo bola kozmetička ktorá mi robila hĺbkové čistenie pleti = surovo mi tie bodky vytláčala. Potom som odišla do Francúzska kde jedna návšteva salónu stojí 50 eur, takže kozmetičke bol koniec. Naposledy keď som bola doma, zašla som ku kozmetičke a tá mi povedala, že mi tie čierne bodky idú von veľmi zle a to preto, že mám suchú až dehydrovanú pokožku. Zaujímavé však je, že keď si dám make-up, už asi po dvoch hodinách sa lesknem ako vianočný stromček. A keď si žiadny nedám a cez deň si prejdem po tvári, mám ju celú mastnú. To, že ju mám suchú cítim po umytí, to si musím dať hneď krém lebo ma tá tvár akoby "ťahala".

Najviac čiernych bodiek mám na nose, nejaké mám aj medzi obočím no v poslednej dobe ich mám stále viac aj na brade.



Stále teda pri nákupe kozmetiky rieším dilemu: kúpiť si niečo čo dobre hydratuje, alebo niečo proti čiernym bodkám (= niečo čo vysušuje). Riešim do asi tak že používam obidva typy kozmetiky.

Závidím všetkým tým, ktorým pomáhajú klasické metódy! :) Jedinou nádejou je pre mňa kozmetička, no je to tu bohužiaľ príliš drahé.. A aj keď vytláčanie zrejme nie je tá najlepšia metóda, myslím si, že je to tá najúčinnejšia. Peelingovanie a masky môžu tomuto problému predchádzať, no keď už tie bodky reálne na nose mám, tak mi už tie masky a iné veci bodky z pod kože neodstránia. Problém je v tom, že aj keď si tvár naparím a potom sa ich snažím vytlačiť, aj tak sa mi ich podarí odstrániť možno 30 %. Už sa začínam zmierovať s tým, že sa ich jednoducho nezbavím!

Máte s týmto problémom aj vy skúsenosti? Aké metódy používate pri odstraňovaní čiernych bodiek? Alebo aký je ten váš nevyriešiteľnú problém, na ktorý žiadne blogerské rady nepomáhajú?

33 komentárov:

  1. na mna zabera peeling, tak 2x za tyzden :) a kozmeticka min. 1x za mesiac. inak nic.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fuuuuh, no mas to zle :( A to som si myslela, ze moja cervenajuca sa plet, ktora je inak cista ako decka prdelka, je zla. No vidim, ze ty tomas ovela horsie...:(((

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to áno, horšie to mám určite, ale zase som vďačná za to, že nemám akné, len sem-tam nejaká väčšia vyrážka. Tie fotky sú fotené aj dosť z blízka takže z väčšej ďiaľky to zas tak strašné nie je. Čierne bodky sa dajú celkom dobre zakryť aj bežným make-upom, skôr tie dni bez make-upu sú problém :/

      Odstrániť
  3. Som na tom takmer rovnako ako ty, aj s bodkami aj s dvojakou pleťou :) Normálne mám niekedy pocit, že moja pleť je náladová - raz totálne suchá, inokedy totálne mastná - presne hlavne na nose a na brade. Tiež som vyskúšala hocičo, sama seba dakedy presviedčam, že peelingy fungujú aj keď viem (vidím a cítim), že nie. Takže ti poradiť neviem, ale aspoň trošku povzbudenia - nie si v tom sama :))
    Inak thumbs up za blog - dobre sa číta a baví ma :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super ďakujem pekne, takého komentáre ma vždy motivujú !! :)
      Ja sa tiež snažím uisťovať že tie peelingy nerobím zbytočne, aj keď to väčšinou tak vyzerá..

      Odstrániť
  4. A nemáš pleť naopak dehydratovanou? I mladá a mastná pleť hydrataci potřebuje a dokola ji vysušovat není řešení. Může to tyhle problémy zhoršit, ale jinak si myslím, že na černé tečky jedině mechanické odstranění. Rozšířené póry se sklonem k tomu se zanášet jsou geneticky dané. (Přes problematickou pleť, kterou na uzdě drží až hormony, jsem osobně na černé tečky třeba nikdy netrpěla.)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno písala som v článku že kozmetička mi povedala, že mám pleť dehydrovanú. Snažím sa ju nevysušovať ale zase nemôžem používať ani nejaké mastné dobre hydratujúce produkty, pretože sa mi tie póry zanesú ešte viac.. je to začarovaný kruh. S tou genetikou to možné je, moja mamka má dosť zlú pleť.

      Odstrániť
    2. Tak to prostě zkusit zkombinovat, neagresivní čistidla (pleťové vody, peelingy), bez alkoholu a pořídit si k tomu kvalitní hydratační krém. Jasně, teď si říkáš, že máš asi mastnou pleť nebo smíšenou, ale zkusit se zaměřit třeba na arzenál pro pleť normální nebo ještě spíš citlivou? Alespoň takhle základně se typově kosmetika filtrovat dá. Konkrétní produkty jsou samozřejmě na individuální reakci kůže, z krému, který by ti vyhovovat teoreticky měl, se můžeš bohužel stejně osypat. Já bych produkty na citlivou pleť nezatracovala, protože by mohly tvojí pleti dodat to, co potřebuje a zároveň ji nedráždit a být k ní šetrné. I když jsou to možnosti omezené, protože to, co je na boj s pupínky, póry a tečkami bývá současně na pleť mladou, náctiletou, takže velmi mastnou. Známe my, co už nám náct není, už nemusíme řešit, že když se ráno namalujeme, tak už okolo oběda se nám leskne čelo, roztéká líčení a třeba opraviit, ale stejně pupínky. A genetika bohužel funguje. Já sice problémy s pletí nepodědila po mamince, ale ob generaci.

      Odstrániť
  5. mně pomohl roacutane, jenže to bys musela mít akné (a buď ráda, že nemáš), pouze na černé tečky ti to nikdo nedá. ale mimo to akné zmizely i tečky. bud zmizely, nebo se zvětšily a šlo to v klidu vymáčknout a další se už nikdy neudělaly, takže ted mám dokonale čistou pleť.
    pokud tedy nepodstoupíš nějakou takovouhle vnitřní léčbu, nic jiného, než dostat to ven mechanicky se asi nedá. ale doporučovala bych kosmetičku a nenípat to, co nípat vyloženě nejde, jinak si naděláš jizvy a zaneseš další infekci.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kozmetička je bohužiaľ príliš drahá no ale keď si to robím sama snažím sa nenarobiť si jazvy :) Zatiaľ úspešne

      Odstrániť
    2. Ještě bych poradila napařit heřmánkovým čajem předtím. Jinak kosmetičku jsem myslela tak, že zkusit ji navštívit, kým jedeš na Slovensko, ale pokud jezdíš, to já zas nevím a chápu, že i kdyby, asi to nebude tak často, jak se stíhají dělat ty černé mrchy.

      Odstrániť
    3. Ďakujem za radu, ja som si to naparovala len tak nad čistou vodou, musím vyskúšať aj ten čaj.
      No práve to je ten problém, napríklad teraz idem domov po roku a pol a aj to len na 10 dní.

      Odstrániť
  6. Ja mám tiež tento problém. Na čierne bodky mi zatiaľ účinkovali tri veci - Lush Dark Angels a Himalaya Herbals Neem maska (ako prevencia) a keď už sú, tak ich najlepšie vyťahuje kórejská čierna maska. Držím prsty pri boji :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj, tak ja mam rovnaku plet a velmi dlho mi trvalo, kym som prisla na to, co s tym robit.
    Mozem ti napisat spravu na facebook ak chces a poradim Ti tam, lebo je to na dlhsie...poradila mi to ale lekarnicka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné, napíš mi správu na fb, stačí kliknúť na ikonku fb čo mám na pravej strane blogu :)

      Odstrániť
    2. Ak tá rada od Moniky bude fungovať, mohla by si potom napísať o tom článok ;)

      Odstrániť
  8. Ahoj, já mám plno na nose.. taky mě to dost štve:D čekala jsem zázraky po tom, jak všichni básnili o té černé masce.. no efekt jsem moc nepozorovala:/:D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Berylko ty máš tak krásné obočí!!! A černé tečky máme všichni! I na bradě..nemáš to zlé. Kdyby si měli všichni vyfotit takhle z blízka, tak by všichni měli děsnou pleť :). Já často peelinguji, maskuji atd...Ale černé tečky mám pořád :) Chce to návštěvu u kosmetičky.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ja som si raz doma robila DIY masku na čierne bodky. Jedna polievkova lyzica mlieka a jedna polievkova lyzica zelatiny (klasickej). Rozmiesas, das na chvilku do mikrovlnky a vyberies. Potom s nejakym stetcom, ktory velmi nevyuzivas nanesies na potrebne miesta, nechas zaschnut a strhnes :-) Mne to celkom pomohlo na to, ze som cakala ze to bude uplne na prd :D
    Plet mam taku istu ako ty, mam mastny typ pleti ale zaroven dehydrovany cize si kup cistiacu vodu na mastnu plet a nejaky lahky hydratacny krem. Bioderma ta zelena rada ma taky krem :-) Na dehydrovanu mastnu plet.

    http://gremi2.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. čierne bodky trápia aj mňa. odporúčam kúpiť v lekárni vodu na čistenie pleti z výťažkami zo soli z mŕtveho mora. stojí len 3 - 4 eura, ale účinok je oveľa lepší ako rôzne Clean & Clear kde si baby platia za reklamu..

    OdpovedaťOdstrániť
  12. vies co musis vyskusat? laser. niekedy ho treba opakovat 3 - 4x raz za mesiac. ja mam jeden za sebou v asklepionu :)

    blog she.is.the.one

    OdpovedaťOdstrániť
  13. neřekla bych, že jsi na tom s těma tečkama tak špatně. taky se s nimi peru (nos, brada i čelo) a je to běh na dlouhou trať. nevím, jestli vůbec existuje něco, co by nás jich kompletně zbavilo. vždycky je produkty nanejvýš trochu ztratí, ale nezbaví. já měla pásky na nos od TianDe a ty byly něco - černé tečky fakt vytáhly, ale byla to bolest :D

    OdpovedaťOdstrániť
  14. mám podobné problémy bud ma plet po umyti tahala alebo som bol na druhy den leskla ako po olivovom oleji:D este pomerne krátko používam LUSH herbalism a neviem si vynachváliť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. k tej hydratácii, s čiernymi bodkami som nikdy nemala nijak zvlášť problém...vyskúšaj nejaký prírodný olej (ak si ešte nevyskúšala), naprš. olej z hroznových jadier je určený na mastnú pleť...ja používam šípkový večer normálne na miesto nočného krému, kedysi som mala čelo a nos mastný a zároveň sa mi na ňom robili šupinky, dnes sa mi mastia naozaj len málinko, suché miesto na svojej tvári už nenájdem (občas iba po nejakej vyrážke)...a piť veľaveľaveľaveľaveľa vody :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. no tak v tomto článku som sa našla :D tiež mám rovnaký problém a zatiaľ všetko čo som skúšala mi nezabralo.. no celkom fajn bola maska od Himalayi Neem Mask :)
    Beaute Caresse

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ahoj, ja mám taký istý problém s bodkami...boky - líca su vysušené čo je fajn pre mňa, akné už ani nemám a prvé veľké akné som mala až ako 20 ročná,ostali mi jemné fľakypo bokoch ktorých sa tiež neviem zbaviť ale mám pocit že ked človek nerýpe tak je to ok....čierne bodky pokrývajú celý nos..ty to más ešte skvelé, ver mi, na nose som si ani nič nevšimla že máš, brada trošku ale to keď vyjdeš na slnko a opáliš sa bude parada...ja mam medzi obočím, celý nos, a bradu...je to veľmi vtipný kontrast obodkovany nos a viac menej čistá pleť..skús pozrieť na youtube nejaké videa, lebo ja som raz čítala že pomáha GÁFROVANIE..vyzera to ako depilácia nôh len s tým rozdielom že sa odstranuju cierne bodky na nose :) nevšimla som si ale že to robia aj tu na SK..skus Dermacenter v jednotlivých mestách..... ja si nos akurat zapudrujem trochu pudrom ale ten mi hned vysuší nos a pritom ostatne mastný vzhľad....ale som rada že mam viac menej čistú pleť a už aj kašlem na to ....snažím sa čo najmenej maľovať a pudrovať.....

    OdpovedaťOdstrániť
  18. ahoj :) mám podobný problém s pleťou.. tiež ju mám suchú a mastnú zároveň a čierne bodky sú pre mňa peklo:( ak môžem poradiť, pomáha mi zelený čaj.. Zaleješ si zelený čaj(ktorý si odložíš nabok:D) a po cca 3 minútach vyluhovania vyberieš vrecúško a s obsahom vrecúška si pomasíruješ pleť .. potom si dáš nejaký hydratačný krém a je to fajn :) aspoň u mňa to pomáha.. tak ak si to neskúšala ešte odporúčam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Pre kazdeho. ..ciernych bodiek a nedokonalosti som sa behom tyzdna zbavil.Stacil mi Vischy Normaderm na cistenie rano a vecer a Duac Gel,ktory je na recept na vecer.Urcite pomoze aj vam:)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Pre kazdeho. ..ciernych bodiek a nedokonalosti som sa behom tyzdna zbavil.Stacil mi Vischy Normaderm na cistenie rano a vecer a Duac Gel,ktory je na recept na vecer.Urcite pomoze aj vam:)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Ja som tiez mala problem s tym ze sa mi vela mastila pokozka, hlavne nos a celo, lica som mala vysusene. kozmeticka mi vysvetlila ze mam uplne suchu plet a nie mastnu, len tym ze ju mam vysusenu, moje telo sa brani a produkuje omnoho viac mazu, preto mame pocit ze je mastna. vobec som sa nekremovala lebo som sa bala ze budem este viac mastna a prave naopak, naucila ma sa kremovat kazdy vecer a rano pod make up a super, je to omnoho omnoho lepsie. :) to iste inak plati aj na vlasy, ak dlhodobo pouzivate sampon na mastne vlasy tak sa vam zacnu viac mastit, lebo sampon na mastne vlasy vysusue pokozku a ta sa casom zacne branit. To mam tiez oskusane... obcas zmenim sampon a potom sa vratim k povodnemu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Ahoj ! Máš veľmi pekný blog, a keďže študujem francúzštinu na VŠ páči sa mi ešte o to viac :)) Viem, že je toto dosť starí článok a možno si už kozmetický problém vyriešila ;) ale myslím, že čierne bodky rieši skoro každé dievča, a preto som ti len chcela poradiť či by si nechcela vyskúšať čistenie pleti olejom, tzv. OCM (oil cleansing method). Ja som bola voči tomu veľmi skeptická, ale po asi pol roku čistenia a miešania vlastných olejov, by som sa už nevrátila nikdy k chemickým peelingom/geélom/penám a podobne. Ak si nechceš miešať vlastné oleje pre tvoj typ pleti, dajú sa kúpiť rovno predpripravené. Prajem Ti pekný deň a Vianoce. Ivana

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Ahoj, skúšala si originálnu čiernu masku? Je to produkt priamo určený na vyriešenie tvojho problému. Zoženieš ju napr. na https://cierna-maska.sk/

    OdpovedaťOdstrániť