piatok 16. marca 2012

Le 16 mars.

   Konečne je víkend, aj keď tento týždeň mi zbehol neuveriteľne rýchlo. Dlho som nič nepridala, ale mám pre vás celkom obstojnú ospravedlnenku, ktorou sú maturity :) Ešte síce nie tie ozajstné ako na Slovensku, ale tento týždeň sme mali  predmaturity, čiže to prebiehalo úplne ako ozajstné len známky nebudú konečné, budú len na vysvedčení za trimester (našťastie!).
   Týždeň bol úplne otrasný, veľa som toho nenaspala a každý deň sme mali ráno a niekedy aj poobede štvorhodinové písomky. A čo mi to dalo? Veľkú facku :D ! Že sa mám konečne začať pravidelne učiť.. Lebo maturovať zo SIEDMYCH PREDMETOV sa proste bez pravidelnej prípravy nedá. Tento blbý francúzsky systém ma raz zničí. Načo preboha mám maturovať aj z dejepisu, geografie a filozofie, keď som v triede nazývanej SCIENTIFIQUE, ktorá je zameraná na matiku, fyziku, chémiu a bio? Ešte k tomu tá maturita je až na konci júna, to asi aby sme sa mohli dlhšie stresovať.

    To je asi všetko čo som chcela povedať, radšej pridám fotky, lebo sa znervóznim ešte viac! :)

Vlastne som vám zabudla povedať že až tu bude pekných 100 followers, urobím nejakú skromnú giveaway (nemám rada to slovo) a možno aj jedno video! :)

     Ca fait longtemps que je n´ai pas écrit sur mon blog mais c´est a cause du bac blanc que je n´ai pas eu le temps! La semaine était vraiment difficile, j´ai pas beaucoup dormi et j´ai été assez stressé parce que comme d´habitude, j´ai pas revisé avant, et apprendre tout d´un coup, c´est impossible! Au moins, ca m´a donne une lecon! =) Je trouve ca un peu fou le systéme francais (en ce qui concerne le bac), parce qu´il y a trop de matiéres, surtout que je suis en S et je suis obligée de passer mon bac de la philosophie, histoire et géographie qui n´ont rien a voire avec les choses scientifiques.
     Les photos ont été prises a Saint Jean de Monts, dommage qu´il n´y avait pas de soleil, mais l´océan est toujours aussi magnifique!



                      Najlepšia palacinka na svete! / La meilleure crepe du monde!

10 komentárov:

  1. Ježíš, ze 7 předmětů? Tak to je skoro na mašli!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak to ti fakt nezávidím takúto ťažkú maturitu..mňa to čaká o rok a sťažujem sa už len na tú čo máme my na SVK aká je hrozná :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krasa! ty prve dve fotky jsou moc hezke...M*

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak držím palce!a tá palacinka vyzerá neskutočne..mňam :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. držím palce :) a krásna si :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Držím palečky:-) Tu palačinku bych si taky dala, děláš mi chutě:-)

    Jsem nový follower a byla bych ráda, kdybys byla i ty můj:-)
    http://illussoire.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ty první dvě fotky jsou skvělé! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Strašně ti to sluší! Budu držet palce ať vše zvládneš!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Máš naozaj pekné fotky :)
    Simona
    www.simimaus.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť