sobota 20. júla 2013

Nová hračka

          Pekné sobotné popoludnie prajem :) Konečne mám aj ja tú slávnu zrkadlovku. A musím povedať hneď na úvod, že tie peniaze, ktorá ma táto hračka stála, vôbec neľutujem. Robí to predsa taaaaaak krásne fotky. A úplne samo. Ja len stlačím gombík a je to. Je zo mňa profesionálny fotograf. (Srandujem!:D).

          Je to konkrétne Canon 600D a kúpila som ho rovno s dvoma objektívmi (50 a 55mm). Som z neho úplne nadšená a začala som fotiť rôzne kvety a prírodu, čo mi predtým pripadalo dosť nudné, ale teraz keď vidím, aké to je na tých fotkách pekné, tak ma to veľmi baví :)
          Rozhodovanie bolo vcelku rýchle. Za normálnych okolností mám vždy problém sa rozhodnúť pre kúpu nejakej veci (alebo celkovo prijať nejaké rozhodnutie). Vždy keď idem niečo nakupovať, tak si so sebou beriem niekoho, kto by mi mohol poradiť = rozhodnúť za mňa, keď váham, lebo inak v tom obchode strávim buď dve hodiny, alebo odídem naprázdno. Tentokrát to bolo najprv rozhodovanie či Nikon alebo Canon. Ľudia ktorých poznám mi radili Canon a predavač sa ma najprv opýtal, na aké účely budem foťák využívať. Podľa neho sú na portréty Canony lepšie než Nikony (tie sú viac na krajinky). 600D bolo to najlepšie čo som v obchodoch videl v prijateľnej cene. A bolo rozhodnuté :)



         
No a čo som zatiaľ ulovila :













20 komentárov:

  1. Hezké fotky.:) Já mám osobně foťák Nikon coolpix P510 nené to zrcadlovka a dělá stejně hezké fotky.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. úžasné ;) ja mám Nikon D3000 a som spokojná a krajinky teda fotí dokonale, ale ja makro mu ide ;D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pekné fotky a dobre si nakúpila :°)
    kde si kupovala a koľko stál ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :) Kupovala som ho vo Francuzsku v obchode Darty a cenu si mozes vygooglit :)

      Odstrániť
  4. Veruže krásne fotí ♥ A krásne fotky ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. krásne foto. :) nech ti to tak ide aj naďalej. :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pekne fotky a hlavne si myslim, ze to dost pomoze tvojmu blogu, prida ti to na kvalite. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jee hrozně závidím, já mám..no, nechci říct šunt, ale prostě obyčejný digitál a cítím, že to prostě není úplně dostačující, každopádně se mi nechce vyhazovat peníze za nový, kterému ani nebudu rozumět a dostatečně ho neužiju. Uh.:D Krásný fotky.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ten je krásný :) taky jsem nerozhodná a nikdy si nemůžu v obchodě vybrat :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super fotak myslim,ze vzhledem k tomu,ze mas blog se investice vyplatila!

    Tak jsem strasne rada,ze jsem narazila na blog krery mne opravdu hodne bavi,musim rict,ze jsi moc hezka,dobre se oblikas a hlavne se ztotoznuji z kazdym tvym clankem protoze ziji v Belgii a dost tedy rozumim tomu co prozivas,tady je to totiz skoro uplne stejny.Dost jsi vystihla napriklad to jak si cesky a slovenky vychvaluji francouzky jak jsou uzasny jak se uzasne oblikaji apod pritom to vubec neni pravda,naopak treba tady se zeny vubec nelici,oblikaji se taky nic moc,zkratka jim vazne neni co zavidet,myslim si,ze zeny ze zapadu by se mohly jeste dost ucit od nas cesek nebo slovenek:-).Dost by mne zajimalo jaky nazor na to ma tvuj pritel,jestli ti to treba rika,ze je rad,ze ma tak hezkou pritelkyni,jestli si uvedomuje tvoji krasu vuci zenam tam?:-).

    Jeste posledni otazka je na tvoji francouzstinu,jestli uz ji vyborne ovladas nebo jeste porad nekdy mivas problemy?ja napriklad ne vzdy rada mluvim pred nekym koho neznam,zakoktam se protoze vim,ze uslysi muj prizvuk,kvuli tomu se citim trochu menecenna,zkratka porad jako cizinka:-(.

    Jinak jeste ja jezdim do Francie za nakupy do mesta Lille,coz je uplne na severu,nevim jestli je to pro tebe daleko ale da se tam velice dobre nakoupit a je tam i takova jakoby drogerie,jakoby kosmeticky outlet kde je vsechno lacinejsi nez v normalnich obchodech,znacky jako loreal ale i lekarensky znacky jako lierac,avene apod,stiny ktery tady napriklad v drogerce koupim za 11 euro jsem tam videla za 4 eura apod takze urcite to stoji za vyzkouseni se tam zastavit pokud ti vadi utracet v sephore atd coz docela chapu,ja si tam taky nikdy nic nekupuji,jedine jejich vlastni znacku coz se jeste zaplatit da.Mam taky rada fr. znacku naf naf,tuto sezonu maji nadherny saty a a asi si zajedu tady do Bruselu nejaky koupit,ted ve slevach budou za hubicku:-).

    Mej se krasne a pis co nejvic,ses super:-)

    Dasa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, tak to si ma velmi potesila tymto komentarom :)
      Moj priatel ma samozrejme radsej Slovenky odkedy ma spoznal hehe :D Na Slovensku vedia dievcata viac vyzdvihnut svoje prednosti (niekedy az prilis, ale co uz) a vyzeraju viac upravene oproti Francuzskam.
      Myslim si, ze teraz uz ovladam francuzstinu celkom dobre. Nestava sa mi casto, ze by som niecomu nerozumela. Bala som sa napriklad svojej prvej prace vo Fr pretoze som nevedela ci budem vsetkemu rozumiet ale zvladla som to bez problemov. O svojom prizvuku velmi nerozmyslam, niekedy mi ludia povedia ze je to "cool" ten moj prizvuk a ti ktori ma poznaju uz dlhsie si to uz ani nevsimaju (ja si to tiez neuvedomujem, pokial ma niekto na to neupozorni). Je pravda, ze je to neprijemne ked idem na nejaky urad alebo nieco vybavujem, ludia hned vedia, ze nie som Francuzska a tak sa pytaju odkial som. Cuzdinkou tu budem stale, ale je ich tu tolko, ze sa preto netreba vobec citim menejcenne. :)
      Lille mam bohuzial daleko :/ a od buduceho roka budem na juhu takze to uz budem naozaj veeeelmi daleko!:D

      Odstrániť
    2. No tak to ti ten jih hooodne zavidim:-)))

      Odstrániť
  10. Tady v té levnější kategorii je opravdu jedno jestli Nikon či Canon. Až u těch drahých fotoaparátů to je poznat, a tam prostě vede Canon.
    Já mám Nikon D3100

    OdpovedaťOdstrániť
  11. paráda, těším se na spoustu dalších (hlavně outfitových) fotek! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Super Shooting, dobre sa mi číta tvoj blog :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tak to teraz aby som si kúpila aj canon ked ten je na portrety :DDD To ma asi najviac pobavilo. Tu nejde o samotný foťák ale o objektívy... Mám dva Nikony a foťím aj krajinky aj svadby a modelky... Ale ešte som nepočula takúto vec :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa rozhodovala medzi setom Canon ( fotak + 2 objektivy) a Nikonom so zakladnym objektivom. Takze zrejme preto mi poradil ten Canon na portrety, pretoze tam bol ten objektiv navyse. Je jasne, ze s kazdym fotak sa da fotit uplne vsetko, od kvetov cez ludi az po futbal ale urcite ma kazda znacka nejaku silnu stranku oproti tej druhej, viac vyhod, aj ked vsetko je to len osobny nazor.

      Odstrániť
  14. Nad tímto foťákem s přítelem taktéž uvažujeme :).
    A hned jak jsem uvítala na blog, tak jsem si všimla, že jsou fotky malinko jiné :)).

    OdpovedaťOdstrániť