streda 17. júla 2013

Photoshooting

          Približne pred dvoma týždňami som absolvovala jednu séance photo alebo photoshooting. Bol to darček od môjho priateľa, videl na internete ponuku a povedal si, že by ma to mohlo potešiť. Našiel to na takej stránke ako u nás zľavomat alebo také niečo.. Takže neočakávali sme od toho veľa ale povedali sme si že prečo by sme to nevyskúšali, že možno budem mať pekné fotky.
          Pravdupovediac som bola vcelku sklamaná. Fotograf aj jeho žena vyzerali ako vcelku mladí a štýloví ľudia s vkusom. Tak sme tam prišli s priateľom trošku skôr a čakali sme pokiaľ fotograf odfotí klientky ktoré mali dohodnuté rendez-vous pred nami. Keď prišiel rad na mňa, tak na moje veľké prekvapenie to nebol fotograf, ale jeho žena ktorá ma fotila. Mala som si obliecť svoj prvý outfit, postaviť sa pred svetlá a začalo sa to. Bohužial nastalo presne to, čoho som sa obávala... Trápne pózy ktoré sa mi na všetkých takýchto ateliérových fotkách úplne hnusia a naskakuje mi z nich husia koža. Nikdy predtým som na žiadnom photoshootingu nebola, tak som očakávala, že mi tá "fotografka" povie, ako sa mám postaviť a čo mám robiť. Bohužiaľ tá štýlová černoška a zrejme aj jej manžel majú len samé neštýlové nápady na pózy. Nič prirodzeného. Ani mi povedali niečo v zmysle uprav si vlasy tak a tak, tú ruku daj inak atd.
           Takže v prvom outfite to trvalo asi tak 5 minút a v druhom outfite tiež. A to bol koniec. Na výber som nakoniec nemala snáď ani 100 fotiek. Mohla som si vybrať 12. Myslela som si, že ich vyretušujú a pekne upravia... No a ani to nie. Strčili tam svoje logo a bolo. Celé mi to teda prišlo, že to robia na rýchlovku len pre peniaze. Všetky ženy, ktoré tam boli predo mnou sa nechali namaľovať tou manželkou za 10 eur. Ja som sa namaľovala sama. Na konci sa mi snažili nanútiť, aby som si priplatila za ďalšie fotky, ktoré su viac zamerané na tvár a neviem čo už.. Hneď ako spomenula, že na to majú doplnky ako klobúky, okuliare, vejáre a na zemi vedľa ležala jedna pani ktorú fotil fotograf s lupienkami kvetov okolo tváre, som si myslela svoje a radšej som len pokrútila hlavou :D

           Tak tu sú teda aspoň niektoré vcelku použiteľné fotky...












Podarilo sa mi obnoviť ten vymazaný článok s rôznymi fotkami čo sa mi nazbierali.. TU

19 komentárov:

  1. podla mna mas nahodou pekne fotky :) skoda ze sa na vela z nich mracis, ale inak su naozaj super :)


    Inak uz len 5 dni do konca mojej SUMMER giveaway. tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/07/summer-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. myslim, že na to ako si opisala, že to prebiehalo, sú fotky celkom fajn, dobre, že si sa nalíčila sama, vieš už, čo sa ti hodí a čo nie:), ktovie ako by to bolo dopadlo, keby absolvuješ skrášlovaciu procedúru za 10 eur... a dosť mi ťahujú oči tie modré lodičky, hneď by som ti ich zobrala:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a ešte som zabudla napísať, že si veľmi fotogenická, všimla som si to už v predošlých postoch!

      Odstrániť
    2. Ďakujem, ale samozrejme vyberám vždy len tie naj fotky, 80 % je nepoužiteľných :D A presne to som si vravela k tomu líčeniu že čo keď sa mi to nebude páčiť.. Nie každý, kto má kozmetický kurz vie naozaj pekne namaľovať.

      Odstrániť
  3. náhodou,tie fotky sú veľmi pekné :) páči sa mi hlavne tá druhá s modrým nádychom :) tam ti to veľmi pristane:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa práveže tá druhá veľmi nepáčila :D Ďakujem :)

      Odstrániť
  4. No niektoré sa mi nepáčia,ale niektoré nie sú vôbec zlé,napríklad tá 1.,6. či 7. :) Inak ten priebeh znie hrozne,ja keby som bola tou fotografkou,tak sa zachovám úplne inak,ale to je jedno

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásná Berylka, ale o talentu fotografa bych silně pochybovala. Bohužel můj kamarád má podobnou zkušenost. Také zaplatil přítelkyni focení. Ona opravdu kočka a výsledek fotky hodné amatéra. Oni hrají na to, že fotky s někým, jako jsi ty nebo ona zmíněná přítelkyně, se nedají pokazit.
    Jak říkám, ty jsi krásná, ale zásluha pana fotografa to vážně není.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne za komplimenty :) Ja si myslím, že proste foťák urobil robotu za nich a že oni si s tým veľa námahy nedali.. Proste mali na to výbavu aby robili dobré fotky ale nemali buď skúsenosti alebo ich to nezaujímalo..

      Odstrániť
  6. No tie prvé dve sú úplne parádne ♥ Modeling by Ti svedčil :)

    GiveAway → http://blog-de-la-licorne.blogspot.sk/2013/07/giveaway-with-firmoocom.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Podla tvojho popisu som cakala omnoho horsie fotky, z tychto su podla mna niektore celkom dobre. :) Inak je dost na figu, ked mas takuto zlu skusenost. Mna by to teda popravde asi pelne nastvalo. Inak celkom by ma zaujimalo ako je na tom tvoja slovencina po takom dlhom pobyte v zahranici?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už to začína byť biedne s mojou slovenčinou, po slovensky rozprávam jedine keď volám s rodinou alebo keď som na nete takže sa mi stáva že mi vypadne nejaké slovo a tak.. Prvý aj druhý rok som s tým problém nemala, až teraz to nejak začalo

      Odstrániť
  8. Nakoľko sama fotím a viem ako to v takejto brandži chodí, isto by som si stála za svojim a sama by som si zapózovala ako chcem... Ak by mi to nebolo umožnené, nezaplatila by som... Neznášam takých fotografov, myslia si že čo sú aké fotky vzniknú a napr. tá prvá je nehorázne nekvalitná- strašne prepálená. Ale si tam krásna :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No aj som chcela zapózovať ale pritom ako rýchlo to zbehlo som ani nemala čas :D

      Odstrániť
  9. Niee Robiii toto nieee.. ty si kráásna a toto neni ono ... Keď budeš chcieť fakt kvalitné fotky môj priateľ je fotograf už na profesionálnej úrovni, síce ti nepovie ako sa máš tváriť ale tie fotky sú úplný rozdiel aaaa ešte neviem koľko si za to platila no... Niektoré sú ale pekné aj tak :P Ale tiež nemám rada tie pozy a fotky z takých štúdií, neni to prirodzené... ja sa preto fotim len ked mam vazne chut a upravujem sa sama no :)

    Bzučo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. to mě mrzí, že máš takovou zkušenost, není to zrovna profesionální :/ ale fotky jsou i tak moc pěkné, hlavně ta druhá se mi líbí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. veru je to bieda a neprofesionalna praca.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. nemůžu si pomoct ale na té šesté fotce vypadáš jako Selena Gomez
    jinak super =)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. dobrý odrb! :D
    ale tak som rada, že to berieš s nadhľadom, polka zľavomatovo ladených ponúk je rovnako neprofesionálna, najmä čo sa fotografov týka.
    ale tie modré lodičky chcem! :)

    OdpovedaťOdstrániť