streda 22. mája 2013

O "veľkých" blogoch

           Dnes som sa rozhodla, že keď už ma nemá kto odfotiť, tak sa odfotím sama a spravím si aj ja zrkadlový outfit, veď je to lepšie ako nič. Až na to, že moje zrkadlo má asi 20x60cm a že je celé špinavé (čo som si všimla až potom) a že tie fotky sú v podstate celé nanič. Už asi dvakrát ma priateľ odfotil a neviem či som taký zlý model alebo on je taký zlý fotograf ale tie fotky sú vždy nepublikovateľné. O tom, že tie fotky fotíme iPhonom ani nehovorím :D
           Veľakrát sa mi však na iných blogoch páči, že fotky nie sú dokonalé, fotené Nikonom za 900 eur a upravené nejakým fotošopovým machrom. Neviem prečo, no nemám na blogoch rada tú dokonalosť. Keď sa fotky podobajú na reklamné stránky alebo módne editoriály z Elle, chápete? :)


Pridávam moje nepodarky:



            Celkovo mám radšej také tie "menšie" blogy. Väčšinou je to tak, že čím ma blog viac followers, tým viac je tam spoulprác s rôznymi značkami a je čím ďalej tým menej osobný a to je dôvod, prečo mám radšej "menšie" blogy. Rada si čítam o tom, čo robia iní ľudia (to bude nejaká moja úchylka, vždy ma zaujímajú životy iných ľudí:D), ale nie niečo v štýle : Dnes som bola v showroome a bolo to skvelé, jedla som muffiny a makarónky. Proste niečo z bežného života, rada si prečítam o problémoch a starostiach no aj o radostiach a zážitkoch iných ľudí. Na "veľkých" blogoch to veľmi možné nie je, pretože blogerky často prestanú s písaním osobných zážitkov kvôli zákerným komentárom.
            Pred pár dňami som prestala sledovať jeden veľký blog - Kayture (Kristina Bazan), určite ju veľa z vás pozná. Nie je to preto, že by sa mi prestal jej štýl páčiť, ale proste preto, že jej blog je plný dokonalých fotiek a rozprávaní o tom, aké to bolo úžasné keď fotila pre značku Louis Vuitton, na instagrame fotí všetko čo zjedla a každý drahý darček, ktorý dostala. A to je presne to, čo sa mi na blogoch nepáči. Nie preto, že by som závidela a nemohla sa na to od závisti pozerať.Je to jednoducho preto, že sa mi nepáči, ako sa na veľkých blogoch prezentuje dokonalý život blogerky a má to pre mňa nulovú prínosnú hodnotu, je to bez podnetu na diskusiu.. Nebaví ma obdivovať život iných ľudí.. Nechápem, prečo by som sa mala pozerať na to, čo zjedla Kristina Bazan a akú skvelú posteľ má v hoteli a písať jej že je úžasná.. Jednoducho mám rada keď si ľudia vedia priznať, že ich život nie je dokonalý a vedia to zdieľať s ostatnými a nevytvárajú si umelý dokonalý život na blogu.
         Tiež by som vám mohla ukázať na mojom blogu že žijem úžasný francúzsky život, nakupujem v Paríží, zbalila som šarmantného Francúza, jem na raňajky croissanty a chodím na víkendy k moru. Jasné, aj to je časť môjho života, no ani zďaleka to neodpovedá každodennej realite. Preto vám často napíšem o tom, čo ma tu štve a čo mi vadí.
           Viem, že veľa dievčat sleduje tie krásne blogy a vraví si že aké majú tie blogerky super život, že aaaach ony sú tak krásne, že ich život je naopak taaaaak nudný a že nemajú taký vycibrený štýl, ... Ja to nejak chorobne neobdivujem. Nemám za potrebu snažiť sa o to, aby sa môj život podobal "dokonalému" životu nejakej blogerky. Snažím sa, aby ten môj bol čo najlepší a aby som nemusela závidieť ostatným. 

Viem, že som to napísala dosť chaoticky, no dúfam že pochopíte pointu :D

Čo si o tom myslíte vy? :)

46 komentárov:

  1. Naprosto s tebou souhlasím,celou dobu jsem pokyvovala souhlasně hlavou.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Určite máš pravdu, že "veľké" blogy sú už kúsok neosobné a fungujú skôr ako reklama na milion produktov a na svoj perfektný život. Ale do istej miery to určite súvisí aj s haters, ktorí nikdy nespia a čím je niekto populárnejší, tým je tých haters zákonite viac. Potom nastupuje asi pravidlo, čím menej svojich slabín ukázať, tým viac sa chrániť. Neviem, len tak polemizujem :) Preto také blogy ani nesledujem, jedine Soničky Skoncovej, lebo tá si, podľa mňa, našla prístup:)Btw, mám rada blogerky, ktoré píšu dlhé články a nie je to len recenzia na produkt, ale vlastný názor, prípadne osobné zážitky posledných dní (mesiacov). Škoda, že nepostuješ viac :) Pekný deň.
    http://onepieceofmypie.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bohuzial je to tak ze cim vacsi blog, tym viac nenavistnych komentarov takze chapem, ze nechcu pisat nejake osobne veci. Vzdy je tu ako riesenie schvalovanie komentarov, aj ked sa to moze schylit k tomu ze ani ta najmensia kritika nebude zverejnena (co mam osvedcene napriklad na blogu Soni Skoncovej, ktory ma zo zaciatku vcelku bavil, no teraz uz menej).

      Odstrániť
  3. Skvělý článek!! Já mám osobně raději právě články tohoto typu, kdy blogerka napíše svůj (třeba i nepopulární) názor. Je to pro mě přínosem a ráda se dozvím něco zajímavého. Jak píšeš ty, přesně tyto blogy taky moc nemusím, kouknu na ně jednou za čas, třeba proto, abych se trošku inspirovala. Ale jinak mi nic moc nedají, raději se podívám na blog holčiny, která má podobný životní styl jako já, a žije také zajímavým životem.

    Každopádně víc podobných článků :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj...súhlasím s tebou...ja mám rada všetko čo súvisí s tým, že sme ženy a to aj s radosťami a starosťami...dokonalosť je nudná :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľmi ti to pristane a zaujal ma aj tvoj názor na tie menšie blogy v porovnaní s veľkými, ktoré spolupracujú so značkami a pod. Má to niečo do seba, ozaj sú tie menšie osobnejšie, no asi sa musím lepšie zamyslieť nad tým čo uprednostňujem ja lebo teraz ani sama neviem :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Máš naprostou pravdu ;) já se teda ráda podívám na hezké fotky, jen proto, že mě inspirují, ale v ostatním naprosto souhlasím :) Čím více ze sebe samotné nám dává blogerka, tím lépe :) a na dokonalost nevěřím, to je jen taková maska, za kterou se, přesně jak ty říkáš, schovává třeba nudný život... ;)

    AdeleInBeautyLand

    OdpovedaťOdstrániť
  7. mne tiež nejak neberú tie dokonalé fotky ako z editioriálu, prestáva sa mi to podobať na blog a začínam to skôr vnímať ako stránku módneho časopisu, ono možno je to na tých blogoch spočiatku zaujímavé, časom sa to však okuká a blog stráca kúzlo.. a ten problém s fotením outfitov s priateľom mám tiež, ale snaží sa zdokonalovať, vidím to v poslednej dobe, lebo som mu už povedala, že sa na to vykašlem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. súhlasím s tebou, hoci sa musím priznať, že som si asi pred rokom prešla obdobím, keď som sledovala všetky tie dokonalé beauty blogerky s dokonalými outfitmi a divnými článkami, ktoré strácali čokoľvek osobné a všetky boli o tom istom - úžasné očné tiene MAC, 5 nových košieľ z romwe, galaktické legíny, peplum v burgundy farbe, makarónky, nikon...a potom ma to prestalo baviť úplne, tak som urobila radikálnu čistku a nechala som si v Readeri pár blogov, ku ktorým sa vždy rada vraciam a kde blogerky píšu vtedy keď majú čo povedať, nie preto že by "mali" prednastaviť nejaký random článok z fotkami večere :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. A to som si myslela, ze som jedina, ktoru zaujima aj zivot ostatnych. :D Nemam prilis rada blogy, kde su pri fotkach tak dve vety, ze toto je odtial a toto je odtial, taky blog je pre mna nezaujimavy. Chapem, ze blogerky nie su povinne pisat o svojom zivote a odhalovat svoje sukromie, ale ak obcas pisu aj nieco viac o sebe, ja osobne si ich tak nejako dotvorim ako celkovu osobnost. :) Inak tvoje clanky mam hrozne rada, na tvoj blog chodim celkom casto, bavi ma sposob akym pises a presne to, ze ukazujes taky normalny zivot. Kludne prispievaj castejsie. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som si myslela, ze som jedina! :D Vsetci sa tvaria, ze ich ostatni nezaujimaju

      Odstrániť
  10. Navštív teda môj blog, možno sa ti bude páčiť: momosbeautydiary.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ho navstivila a mna teda nezaujal, pride mi strasne obycajny, tuctovy, z clankov na prvej strane ma nezaujal ani jeden.

      Odstrániť
    2. Nuž, ďakujem za kritiku, otázka vkusu milý ANONYMNÝ čitateľ...

      Odstrániť
    3. Lepsi uprimny anonymny citatel ako falosny registrovany citatel. ;)

      Odstrániť
  11. pointa pochopena - napsala jsi to hodně dobře ) z " velkých blogů" sleduju tak nějak jen chiaru F. a je fakt že kolikrát fakt extra závidím,,kdo by ne.:D a to hlavně proto, žwe jsi sleduji už déle a je zajímavé sledovat jak se její " kariéra" vyvíjí..:D každopádně nové blogy na které narazím v tomto stylu mě většinou moc nezaujmou, nepamatuju si je a nemám chuť se k nim vracet...hold vytvořit kvalitní a dobrý blog není jednoduché,,a zančky k tomu nestačí ..))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja sledujem niekolko velkych blogov, vacsinou preto, ze ich sledujem uz velmi dlho a nejak som si na to zvykla, aj ked uz sa na clanky skoro vobec netesim.

      Odstrániť
  12. A to je presne duvod, proc ctu tvuj blog :) a proc me od prvni chvile zaujal :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Přesně to já takhle mám...spolupráce chodí, ale odmítám a když vezmu, tak proto, že to mám ráda a ne proto, že to je zadarmo...Poslední dobou mě nebaví číst blogy, které jsem dřív měla dost ráda....fotí se tam blbosti, žádná sranda, žádné zaujetí...Změnila jsem názor na hodně blogerek a zároveň jsem si oblíbila jiné, které mají blogy zajímavé, veselé, ze života i s tou kosmetikou...

    OdpovedaťOdstrániť
  14. úplne s tebou súhlasím :) Väčšinou tie "veľké" blogy pozerám len kvôli fotkám, ale čítať to pre mňa väčšinou nemá cenu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ja tvoj blog milujem..zakaždým sa teším, keď pridáš niečo nové :) a najviac milujem tvoje outfity ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Presne si to vystihla a presne preto sledujem tvoj blog.... a aj preto ze ma zaujima ako zijes to je jasne :-D

    Bzuco

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ahoj, mna by zaujimala napr tema, ci separuju/alebo ty separujes odpad alebo o susedskych vztahoch alebo ako sa spravaju Francuzi celkovo, ich mimika, ich gesta, proste nejake veci na porovnanie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahooj :) Tak ja ti teda odpoviem hned tuna:
      Odpad netriedim a to z toho dovodu ze tu na to v blizkosti nemame kontajnery. Vacsina ludi tu teda odpoad netriedi. Jedine priatelova mama ten odpad triedi a to preto ze byva v malej "dedine" kde maju jednu skladku a tam maju na to specialne kontajnery. O susedskych vztahoch tu radsej rozpravat nebudem lebo to je dost individualne :D Napriklad teraz mam pod svojim bytom tak otrasneho a neznesitelneho suseda..(droguje, vrieska, pusta celu noc hlasnu hudbu,jeho kamosi rano zvonia ku mne, raz tu dosli nejaki chlapi, dali mu cez drzku a tak trosku zdemolovali byt lebo im dlhoval peniaze atd.), pricom v druhom byte ked sme boli v priatelom tak sme mali v pohode susedov (jeden cas sme mali pod nami mladeho suseda ktoreho priatelka neskutocne vrieskala ked to robili, mala som vtedy tyzden pred maturou, isla som sa zblaznit a robili to teda dost casto :P).
      Ich mimika ani gesta nie su nejak extra zaujimave.. :)
      Viac clankov o Francuzsku urcite bude!!

      Odstrániť
    2. Aha, tak velka krajina a neseparuje, vsak take kontajnery stoja uz aj mojej mame na sidlisku pred panelakom. Keby si videla ako triedim ja, haha, tak tu je to povinne a triedim naozaj poctivo. Ono to ma aj vcelku zmysel. Az na to, ze vzdy v utorok pridu pre tie zlte sakle, ktore su na plast a musis ich vyhodit pred dom do siestej rano v ten den najprv s jednym autom a potom pride druhe na papier a tretie zoberie zvysny odpad. Dost je tu ramus v tom meste. Sklo ide tiez extra a elektronika a nabytok, tak na to treba volat mesto a daju cloveku datum, kedy to dat pred dom.
      Ked som bola vo Francuzsku v Remich, tak tam v nedelu rano sme sa zobudili, lebo slo auto s takymi kefami aj s vodou a cistili cestu. Raz ked ja sa chcem vyspat!
      Ach jaj a susedia :o) to tam mas vskutku veselo. Ja mam penzistov, takych kontrolorov, oni nas pozoruju. Za umytie chodby ma clovek plus bodik, ale vzdy si ajtak v minuse, zasadne vzdy. Tak ale zase je tu poriadok, aj okolo domu, to je fakt a dokonca aj zdvihnem spinu z naseho chodnika ak idem so smetami ak najdem...takto som sa tu zmenila :o)

      Vdaka a urcite pis pis a pis. Dobre sa to cita.

      Odstrániť
  18. Ahoj, tvoj blog sa mi veľmi páči... Mala by som na teba prosbu či by si sa nezapojila do mojej GA :) Je to moja prvá a potrebujem ju troška rozbehnúť. Nepomohla by si mi? Stačilo by mi keby si ju niekede spomenula alebo povedala kamarátkam. Viem že to bereš asi ako reklamu, aj ja sa vždy nato naštvem, ale vážne neviem ako získať 50 záujemcov ://
    http://myself-romi.blog.cz/1305/letno-jarna-giveaway-0-1

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Dokonalé fotky mi až tak nevadia, ale tie reklamy dobre že nie už aj na špinku na podlahe sú už fakt otravné. Nesúhlasím so spoluprácami s každým, kto sa ponúkne, lebo robiť reklamu napr. na krémy pre šesťdesiatničky mi nepríde "k veci" a som rada, že nie som jediná, kto to tak vníma. DayByDay

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Ahoj. Tvůj článek jsem naprosto hltala:). A musím s tebou víc než souhlasit. Navíc mě mrzí, když si oblíbím nějaký blog, a slečna tam po čase začne přidávat jeden příspěvek za druhým jen kvůli sledovanosti. Tím to ztrácí na své vyjímečnosti a články mě začínají nudit, protože obsahově jsou skoro pořád to samé. Ale každého věc. Navíc si myslím, že kdyby byl život některých tak dokonalý, jak uvádí, neměly by možná tu potřebu to neustále všem dávat co nejvíce najevo. Toť můj názor.
    PS: tvůj blog je super!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Já mám Kayture ráda, hlavně kvůli fotkám, prostě se mi líbí :-) Nečtu ho, jen koukám na fotky. Ale nevěřím, že její život je až tak dokonalý :-)

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť
  22. peaceloveshea.com

    si pozriem vzdy rada, taka california girl...

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Bohužiaľ blogerstvo v dnešnej dobe sa stáva akýmsi marketingovým ťahom, na ktorom je prezentovaný prehnaný materializmus, netvrdím, že materiálne veci nevedia človeka potešiť, lenže je to len také jednotvárne a stráca ten blog dušu. No na druhej strane neodsudzujem nikoho a nech si každý robí čo chce, a píše o čom chce, všetko sa dá selektovať a vyberať si iba to čo sa nám páči, na druhej strane je to smutné, že človek nemôže svoj blog posunúť na vyššiu úroveň, pretože ľudia si radšej pozrú fotky, napíšu jednotvárny komentár a nečítajú ani text. Je to proste téma, na ktorú by sa dalo baviť donekonečna :)

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Ahojda. Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře (v levém sloupci mého blogu). Přeju krásný zbytek dne. Andie
    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Tak ako sa mas? Ako sa ti dari? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Jé,moc se mi líbí tvůj názor,zrovna jsem přemýšlela o tom samém:D Vím,že to je asi hloupé,ale když přijdu na nějaký blog a vidím, že má x tisíc followerů,tak mě to strašně odrazuje. Navíc mi připadá, že těm blogerům už ani nejde o čtenáře, jen o to, aby je někdo sponzoroval atd. Jak už tu někdo řekl, marketingový tah. Taky narážím na blogy modelek, co postují akorát jak si koupili novou kabelku od Prady.. a prostě mě to zaručeně nebere. Navíc mi připadá,že vesměs jsou o tom samém, jsem tedy raději, když objevím komornější blog, leckdy je tam člověk, který je milionkrát zajímavější než všichni ti "větší" blogeři dohromady. Ale samozřejmě nechci všechny házet do jednoho pytle..

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Preco si zmazala ten novy clanok? :/ Akurat som ti k nemu chcela napisat..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Netusim preco ale zmizol .. ! Pokusim sa ho vratit

      Odstrániť
    2. a o com bol ten novy clanok, no ja by som ho rada precitala.

      Odstrániť
    3. To boli take fotky co sa mi nazbierali v tablete a o tom ze som stratily obciansky :P

      Odstrániť
  28. Pěkný blog. Neplánuješ pořízení zrcadlovky?

    Sleduju :))
    Fashion Lady An

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Premýšľala ale nechce sa mi dať za foták 500 eur :)

      Odstrániť
  29. super napísané :) ja z tých "veľkých" blogov sledujem len Chiaru, lebo je moja ikona :) nikdy som sa nad tým nezamýšľala, ale naozaj máš pravdu, ak to mám posúdiť sama na sebe, tak oveľa radšej čítam o osobnom živote ako o tom, že odkiaľ je top, odkiaľ boty atď.

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Absolutne s tebou suhlasim. Zopar blogov, co som sledovala kvoli srande, mode, zaujimavostiam sa premenili na masiny na peniaze. Aj tie clankoy, co pisu niektori s tym, ze sa "snazia" aby vyzneli osobne, su prespikovane menami produktov, bez ktorych "nemozu zit" - zrazu. A vyznievaju falosne a pokrytecky. Je mi jasne, ze ktokolvek na ne klikne a kupi si nieco od tej a onej spolocnosti, prinasa bloggerom peniaze a vsetko je nadstavene tak, aby uz aj oni cloveka dostali. Aj ked je to skor obdivuhodne zarabat si takymto sposobom (waw), odmietam byt zdrojom ich prinosu a citit sa ako krava na dojenie mlieka, pretoze mi pride smutne, ako sa z uprimnych citatelov zrazu stavaju ciele marketingu. Kedysi si tito ludia zalozili blogy kvoli dialogu a komunikacii a aj ked je mozno prirodzene (a pozitivne), ze sa ich kariera necakane rozvinula a preco by z toho netazili, ze - chyba mi stopa osobnosti, ktora sa z nich vytrati uz len tym, ze sa vobec nezapajaju do komentov, ktore su len dalsou prazdnou reklamou pre dalsich wannabes s jedinym cielom - sa zviditelnit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je presne to čo mi vadí, keď na blogu jednoducho vidno, že slúži hlavne na dostávanie vecí zadarmo. Inak samozrejme chápem, že keď sa hrnú ponuky, prečo tie dobré odmietať? Ani ja by som to neurobila. Len to jednoducho netreba preháňať :) (prezentovať na blogu voňavé šnúrky do topánok, prací prášok a pod.)

      Odstrániť