nedeľa 6. januára 2013

Predsavzatia

        Síce neskoro, ale aj tak som sa rozhodla že vám poviem aké predstavzatia som si do nového roku dala.  Je to prvýkrát čo si nejaké vôbec dávam a keď vidím ako si ich všetci dávajú a nikto ich nedodržiava tak ma to veľmi nemotivuje ale pokúsim sa byť lepšia ako ostatní :P Doteraz som si vravela že to je hlúposť ale zmena je život ..

     Ako (takmer) každá žena som si aj ja tento rok dala za úlohu schudnúť. Myslím že toto je to úplne najtrápnejšie predsavzatie vzhľadom na to že to každého drží asi tak dva týždne, prípadne mesiac pre tých čo sú na tom lepšie a koniec.. Ale fakt už niečo so sebou musím urobiť a chcela som začať už pred sviatkami no neviem si predstaviť že by som sa obmedzovala alebo že by som na štedrý deň cvičila a na silvestra sa neopila lebo alkohol obsahuje veľa kalórií :P Tak som prvého začala cvičiť ten náš slávny 30 Day Shred s Jillian. Už to je asi tretíkrát čo to skúšam a pevne verím, že tentokrát prekročím level 1 lebo už mi neskutočne lezie na nervy!:D A to ho budem cvičiť ešte 5 dní..
    S tým cvičením by som samozrejme rada zmenila aj stravovanie. Ale tak ľahko to teda nejde, milujem všetky nezdravé jedlá (okrem vyprážaného syra a hranoliek) typu pizza a McDonald je môj úplne najhorší stravovací zvyk! Keby som bývala sama, ani by som sa tak zle nestravovala ale je to ťažké keď priateľ skoro vôbec neje zeleninu a do všetkého pridáva syr, kyslú smotanu a maslo a keď sme s kamoškami vonku tak samozrejme vždy skončíme tak že jeme na večeru nejaký kebab alebo iné takéto "diétne" jedlá.
      Jednoducho si pripadám ako jedna veľká buchta a nechce sa mi ani pridávať moje fotky na blog a ani si nemôžem obliecť väčšinu mojich vecí pretože sa mi vylievajú tuky z každej strany.. :D Dobre preháňam trošku ale fakt sa necítim dobre tak s tým niečo robím.

        Ďalším predsavzatím je niečo čo bude ešte ťažšie na dodržanie než to chudnutie.. a to NENECHÁVAŤ VŠETKO NA SPOLEDNÚ CHVÍĽU. Už fakt nie! :D Hlavne učenie a ranné vstávanie. Pred písomkou to potom vyzerá tak že si trieskam hlavu o stenu a nadávam že som bola sprostá a nezačala sa učiť tých 400 nemeckých slov už pred týždňom keď som na to mala čas.
      Rána mám kvôli tomu tiež dosť chaotické, vôbec sa nestíham namaľovať, vybrať si oblečenie a niekedy ani naraňajkovať sa.

      Ako tretie predsavzatie sme si dali s priateľom to že pôjdeme na dovolenku toto leto .. Už dlhšie sa chceme ísť pozrieť do Španielska a potom aj do Anglicka ale nemyslím si že sa nám podarí našporiť toľko aby sme si mohli dovoliť obidve krajiny tak skôr som za to Španielsko v lete :) Chodíme síce v lete k moru ale pre mňa to nie je to isté ako ísť naozaj na dovolenku lebo to máme asi hodinku a pol cesty autom a voila sme na dovolenke a každý hovorí po francúzsky.. Proste pre mňa je pravá letná dovolenka to keď nerozumiem skoro ničomu a všetko je nové a proste to má takú inú atmofséru :)

      Posledné predsavzatia sa týkajú nákupov. Najradšej by som vyhodila všetky veci čo mam v skrini a nakúpila všetko nové pretože tam mám aj tričká spred štyroch rokov a veci ktoré som nosila keď som mala 16-17 a už sa mi nepáčia a časom sa mi samozrejme mení štýl a hlavne odkedy sledujem blogy.. No ale keďže sa to nedá tak si chcem nakúpiť základné (basic) kúsky oblečenia. Doteraz som si vždy nakupovala štýlom "toto sa mi páči tak to kúpim" a nemyslela som veľmi na to že či je to kombinovateľný kúsok a tak. Takže určite sa budem snažiť "prerobiť" svoj šatník.
     Toto predsavzatie zahŕňa aj jedno pod-predsavzatie a to je nájsť si prácu na máj-jún prípadne júl-august ale musím niekde zaradiť aj cestu domov na Slovensko na pár týždňov. Keby som nejakú našla (čo je pre cudzincov bez praxe vo Fr dosť ťažké), tak by som si kúpila nejaký dobrý foťák s ktorým by som fotila super fotky na blog :)

     Nakoniec by som chcela napísať len to, že sme si mali vážiť toho, že sme zdraví a užívať si život každý jedeň deň.. Je to otrepaná fráza ale je to tak a ja som si to uvedomila v roku 2012 "vďaka" jednej nešťastnej udalosti.. Pre mňa užívať si život neznamená opiť sa každý deň a chodiť vkuse na diskotéky, pre mňa to je jednoducho nerobiť veci ktoré robíme len preto že "by sa to tak robiť malo" ale robiť to, čo nás baví a žiť tak, ako chceme my.. Tráviť viac času s priateľmi a s rodinou ísť si za svojimi cieľmi :)





8 komentárov:

  1. Tak s tím hubnutím to mám stejně a jako buchta si připadám taky :D.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dovolenou bych ráda, klídek třeba u moře..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. basic tričká by sa bodli aj mne ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. držím palce aby jsi vše dodržela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Držím palce! Já jsem se letos mimo jiných předsevzetí také rozhodla nakupovat hlavně basic kousky a obecně věci,které se mi už k něčemu hodí :) Já mám ve skříni spousty oblečení, které mi jsou,nelíbí se mi a nechci je vyhodit, což znamená ,že moje skříň je z 2/3 složená z věcí na doma :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite si pozri tento článok: http://www.stylecookbook.cz/2011/11/jak-efektivne-usporadat-satnik-2.html ak si ho ešte nečítala...:) A sprav si vlastný zoznam basic oblečenia ja to určite urobím!:)

      Odstrániť
  6. Tak tymto si ma uplne dostala. Aj ja mam presne tieto predsavzatia! Akoby som cilata seba. Az na ten Mc Donald.

    OdpovedaťOdstrániť