nedeľa 12. augusta 2012

O 6-tich kilach.

    Coucou les filles! :) Vdaka tymto fotkam som zistila, ze podpatky robia zazraky.. Nielen ze sa v nich citim ovela lepsie no vyzeram v nich aj stihlejsie. Minule som citala u Plum o tom ako v Amerike pribrala asi 20 kil. Som teda rada, ze som namiesto Francuzska nesla do tej Ameriky. Myslim, ze by som dopadla rovnako :D
       Ak by vas to zaujimalo tak som vo Francuzsku pribrala asi 6 kil.. Na takej malej osobe ako som ja to dost vidno. Prisla som tam s asi 46-timi kilami a odisla s takmer 52. Momentalne som na 50-ke. Rada by som sa vratila k svojej povodnej vahe. Vadi mi to vytrcajuce brucho a tuky na bokoch, to ze uz na mne nevyzera hociake tricko dobre a ze si nemozem kupit len tak hocico co sa mi paci.
      A ako sa tie kila na mna vlastne nalepili? Velmi lahko! Samozrejme pridete do novej krajiny a chcete vsetko ochutnat. Hned v prvy den po prichode som sa bola pozriet na skolu a najest sa v skolskej jedalni. A tam nastal ten sok :D Oni tam totiz jedia najprv predjedlo, potom hlavne jedlo, za tym syry s bagetou a nakoniec dezert. A takto som to mala kazdy den, aj na veceru!!!
     Na navstevach to je este horsie, vacsinou uz po aperitive a predjedle som nevladala dalsie chody, ale       viete ako nechcete urazit hostitelov ked ste na navsteve :) Oni proste nevedia pochopit, ako mozme jest aj patkrat denne. Myslia si ze je to zle pre zaludok a ze treba jest trikrat denne ale poriadne. ( Blbost nie?Ale ich clovek nepresvedci ani o tom ze jest neupecene krvave maso je tiez trosku nebezpecne. ) Obed bol presne o dvanastej a vecera o siedmej, vtedy uz som bola taka vyhladovana ze som sa na veceri prejedala.
   
   Dalej musim povedat ze francuzska kuchyna nie je velmi zdrava, jedia sice vela jogurtov a syrov, no na ranajky jedia IBA sladke jedla, samu nutellu, keksy, a ine. Nejedia takmer ziadnu surovu zeleninu, neskutocne sa zo mna smiali ked som jedla surovu mrkvu ci varenu kukuricu so solou. Ani tu sunku so syrom a zeleninou na ranajky este stale neprekusli :D
   Slovenske jedlo naozaj nic nenahradi. Polievky mi tam neskutocne chybaju! A zajtra ideme na fajny segedinsky ku dedkovi, konecne ten moj Francuz ochutna nejake normalne jedlo :P



P.S. : Dufam, ze sa vam paci novy dizajn blogu a napravo najdete aj odkazy na moju Fb stranku a na moj formspring, tak sa kludne pytajte co chcete! :)


Nie som mimo, len som pozerala v telke aquabely!



21 komentárov:

  1. 46 kilo si měla? To já mám 49kg a je mi 14let. :D No hanba mě, nemají polévky? A zelenina? Tam bych nevydržela, to jídlo tak miluju! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vsetko predsa zalezi od vysky a stavby tela, ja nemam ani 160 myslim, takze tych 46 na mne vyzeralo uplne normalne, tak ako ty urcite nebude tucna s tymi 49 :)

      Odstrániť
  2. Tak já jsem kdysi četla článek o tom, že Francouzky jsou hubené právě díky tomu, jak jí :D Takže v čem je háček?? :D Ne ale tak 6 Kg není moc... Přesně toto číslo jsem kdysi zhubla. Já měřím 159 cm a když jsem vážila 57 kg, byla jsem tlustá jak prase :D A když jsem o ty kila přišla, každý mi říkal, že vypadám moc dobře a že jsem hodně zhubla. A teď si udržuju váhu na 49 nebo 50 kg. Ale taky bych ještě ty 2 nebo 3 kila chtěla dát dolů. Na nás, které máme pod 160 cm je bohužel fakt vidět každé kilo :DD Takže ti držím palce, abys ten nadbytek dala dolů :) Ale snad bude stačit nějaká doba s pořádným jídlem na Slovensku a půjde to samo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O chvilku idem opat do Fr, takze nic z toho :/ Ale schudla som asi kilo a pol za tie tri tyzdne co som doma.. :) Aj ja som inak minule citala v jednom casopise typu Bajecna zena alebo nieco take o tom ako jedia Francuzi a boli tam same hluposti, netreba vsetkemu verit :)

      Odstrániť
  3. :D Já přibrala 4 kila na dovče. No to je to all inclusive. :D Sem se cpala o sto šest. :D No, ale na tobě ty kila nejdou vidět nebo potřebuji zvýšit dioptrie. :D Moc ti to na fotkách sluší. A já se musím dokopat ke cvičení, protože mi to taky vadí to moje břicho. :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, aj ja by som sa mala dat na cvicenie, no teraz cez prazdniny asi nie kedze to stravovanie vo fastfoodoch, na kupaliskach a same zmrzliny a ine veci mi zmaria vsetku snahu :P

      Odstrániť
  4. Jj, moj chlap pracuje v Parizi a tiez bol prekvapeny, ake kaloricke jedla tam maju, ze na obed si kazdy daval vo firemnej kantine bud steak alebo tatarsky biftek, len s hranolkami a na veceru to iste :-D. Ale obeznych ludi tam fakt nie je vela, neviem ako to robia. Mozno aktivnejsie ziju :-).
    V tej knihy o chudnuti Francuzok sa pise, ze jedia vela polievok, ale asi som bola potom v inom Francuzsku, lebo nikdy som tam ziadnu nevidela a ked som ju naservirovala francuzskej dievcine u nas doma, tak ju odtisla s tym, ze nechce, ze u nich sa take vobec neje :-). Inak trosku mi pripada, ze celkovo v tej knihe je dost somarin... ty si ju citala? Zaujima ma tvoj nazor, ak ano :-)

    VeVe (imperfectwonderland.blogspot.com)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano presne, vkuse som musela jest tie krvave steaky s hranolkami a ine "specialitky" :D A nie necitala som ziadnu taku knihu, no s tymi polievkami to nie je vobec pravda. Oni jedia polievky len v zime aj to nie velmi casto a pod polievkou si predstavuju rozmixovanu zeleninu, ktoru zohreju a velakrat ani vobec nedochutia.Moj priatel bol prekvapeny ze jeme polievky stale a hlavne ze aj v lete :D

      Odstrániť
  5. No ale za to Francúzi zvyknú sedieť pri stole aj tri hodiny kým zjedia všetko. Oni majú proste pri jedle stráášne veľa času.
    Bola som na jednej oslave vo Francúzsku,kde ja so sestrou sme tam už nevydržali sediet tak sme o 23h odišli a jej muž s rodinou tam ostal a o 1h ráno im doniesli dezert.
    Je to dosť iné ako na SLovensku. No polievky nejedia a ak hej tak iba v zime. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak nemyslim si velmi ze je to zdrave, aj ked to jedia 5 hodin to vsetko, tak davat si o jednej rano dezert ako je to na tych navstevach, za tym kavu a sampanske..

      Odstrániť
    2. Je pravda, že to majú dosť prehodené, ale tie dezerty robia fakt skvelé :)

      Odstrániť
  6. mas uzasne spravene nechtiky, kamarat chodieval na prazdniny robievat do fr a vzdy okolo 20 povedal, ze idu vecerat...pamatam si, ze raz quiche, dalsi raz slivkovy kolac a tak..:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. len som chcela, ze ten uvod k nasledujudemu clanku si napisala krasne, asi preto sem vzdy rada zavitam...som rada, ze mas svoj nazor!

      Odstrániť
  7. vždyť máš skvělou postavu, nemáš co řešit! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. aj ja som si vsimla hned nechtiky:))) No nech sa pekne naje ten tvoj priatel na Slovensku poriadneho jedla, aspon parkrat za rok:D Ja by som tam nemohla zit! Milujem klasicke slovenske ranajky, jedla na obed, 5 jedal do dna, surovu zeleninu, ovocie:D A nechapem ako moze niekto citat tie knihy o francuzkach, same bludy, ty si mi to len potvrdila:D A suhlasim teraz v lete sa chudne tazko, vdaka bufetovej strave na kupaliskach a fast foodoch, ja sa to snazim kompenzovat aspon hodinou intenzivneho plavania ked som na kupku s plaveckym bazenom:D Na jesen zacneme dohanat:P

    OdpovedaťOdstrániť
  9. jo, taky mám problém, nabrala jsem hlavně na stehnech a strašně mě to štve!
    a na to jak všude píšou že v Paříži mají miniporce a jedí střídmě.. si mě docela překvapila :D
    jak to teda ale dědlají? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. aj ja mám tie zebrované topánky z gate, ľutujem že som si za tú cenu nekúpila dva páry lebo sú neskutočne pohodlné, ako papučky! ale rýchlo sa zašpinia a keď som si ich dnes chcela handričkou trocha vyčistiť, rozmazali sa mi čierne pásy po tých bielych a vyzerá to hrozne :D
    ja by som si život bez zeleniny nevedela predstaviť, a ani tie nutelové raňajky.. hrozná strava.
    Držím palce pri chudnutí, pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To fakt? Uz aj mne sa zacinaju spinit, ja som ich kupila hlavne do auta na soferovanie lebo su pohodlne a prave tam sa aj najviac spinia no a samozrejme mi ludia stupaju po nohach :D Tak to som si mala aj ja dvoje zobrat ved stoja necelych 6 eur!

      Odstrániť
  11. ja nechcem nič na nikoho konkrétne hovoriť, ale všimla som si už aj rôzne baby škole, ktoré, vrátane mňa mali trošku väčšie bruško, už to je asi dobou, napchávame sa všeličím a moc nešportujeme, ale zase nehádžem všetkých do jedného vreca!:) ja to mám tak, že keď už nezapnem gate je zle, takže tak :D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. berylka,
    ja zijem v nemecku. nechces si prist vyskusat? rada by si sa vratila naspät do francuzska. celkovo som pribrala tiez 6 kg.
    nemecke ranajky: zemla s nutelou, marmeladou. pre pokrocilych klobasky.
    obed: rezen na to omacka nieco ako smotanova, k tomu hranolky, potom jogurt alebo zakusok. polievka ziadna. alebo zase klobasa. mäso tiez krvave steaky, k tomu hranolky. ryzu nepoznaju. varene zemiaky ano, ale potom k tomu cervena kapusta a mastne mäso. nemci miluju taliansku kuchynu, takze pizza a cestoviny
    poobede do vecere: nemecky sladkosti, chipsy cokoladky cokolady ide pakoviny, atd
    vecera: chlieb so salamom, zase sladky jogurt
    a takto to ide dokolecka.

    stravuj sa po svojom, nakolko ti to situacia dovoli. tak to robim aj ja. len velmi tazko je uplne uniknut ich vplyvu stravovania, predsa je clovek v krajine.
    inak: v anglicku je to este ovela horsie!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ty jo, tak jak to ty francouzsky sakra dělají, že jsou tak hubené? Že by to ten národ měl prodtě v genech?

    OdpovedaťOdstrániť