sobota 21. júla 2012

Nákupy

          Musím sa priznať, že väčšinou mi dosť vadí keď ľudia na blogoch prezentujú Slovensko a Česko ako tie najväčšie diery sveta a zaostalé krajiny. Áno, v porovnaní s vyspelými krajinami sme na tom zle, ale treba si uvedomiť, že ešte nedávno sme tu mali komunizmus.
         Tiež sa mi nepáči, že tí "scestovanejší" tvrdia, že slovenská úroveň obliekania je na zaplakanie a že všade vo svete by na vás  ľudia takto nezazerali a podobne. No jasné, že ak niekto ide do Paríža a prechádza sa po Champs Elysées, tak stretne dobre oblečených ľudí, bohaté dámy s Chanelkou  pod pazuchou a iné slečny ktoré si prišli vystáť radu pred tým štvorposchodovým obchodom Vuittona. Skúste však ísť metrom do iných štvrtí, alebo skúste ísť do malinkých mestečiek, uvidíte, že slovenská móda zrazu nebude až taká zlá a knihám tipu "So šarmom Parížanky" veľmi veriť nebudete.

       Nie však o tomto som sa tu chcela rozpisovať. Samozrejme, hneď ako som prišla domov som sa vybrala na tour de obchody s oblečním a kozmetikou. A ostala som tak nejak v šoku. Tuna nie je otrasná móda, ale otrasné služby.Začína to vkročeím do obchodu. Nič také ako úplne jednoduché slovné spojenie typu "dobrý deň" sa pri vchode do obchodu nekoná.  Potom si začnete obzerať tovar. Buď vám nejaký sbsrkár dýcha na krk a špehuje vás najlepšie aj pri vyberaní tampónov (ako v DMku u nás), alebo si vás jednoducho nikto nevšíma. Predavačky si veselo štebotajú medzi sebou. Ale hlavne, TVÁRIA SA OTRÁVENE, kyslo, nasrate, hovorte tomu ako chcete, hlavne ak ich o niečo požiadate.
    Z ich tvárí nám vysielajú jasný signál : " Nenávidím svoju robotu a všetkých zákazníkov." Tento týždeň, v jednej obuvi, dokonca jedna predavačka vtipkovala. Dosť nevhodným spôsobom. Idem k nej, stojí si tam, v teplákoch a tých hrozných gumových dierovaných sandáloch. "Dobrý deň, mohla by som vás poprosiť o tieto topánky v tridsaťsedmičke?" - " Ale ja tu nepracujem slečna." Začala som sa jej ospravedlňovať. A ona : " Ale nieeeeee, idem teda po nich." WTF je asi jediné slovné spojenie ktoré vystihuje túto situáciu.
 
     Pri pokladni je to taktiež bez jediného slova či pozdravu. Najprv treba čakať kým si predavačka vybaví osobný telefonát a popri tom sa tvári že nikto nečaká a nikto tam vlastne nie je. Potom sucho ohlási cenu a niečo typu " Tento tovar nevymiename!!!!" (narozdiel od mojej obľúbenej francúzskej vety : " Tento tovar môžte prísť do dvoch týždňov /alebo viac/ vymeniť z akéhokoľvek dôvodu"). Slovo DOVIDENIA je asi tiež príliš dlhé na to aby sa ním predavačky namáhali. Stojí za to len v prípade, ak v obchode necháte viac než sto eur.
     Týmto sa dostávame k ďalšiemu problému. Vojdete do obchodu s drahým oblečením. Predavači si vás premeriavajú. Nahodia výraz "nemášdosťpeňazínatietonákupytakmanezaujímaš". Yupí, presne preto som prestala chodiť do takýchto obchodov. Prečo by som sa mala cítiť doslova blbo a menejcenne v nejakom obchode len preto, že nie som super draho oblečená?

     Čo ma ale štve asi najviac, to je asi to že po obchode z kabínky musím väčšinou pobehovať po obchode a vrátiť oblečenie na miesto. WTF number 2. Hlavne že tam slečna stojí a dá mi čísielko. Ale vešiačik už tam k nej postaviť nemohli. Lebo to by už muselo byť príliš, keby aj to oblečenie musela potom dávať späť. Je čas na túto slávnu vetu: Toto by sa v zahraničí nestalo. Pretože tam ak nie je vešiak, tak je tam ochotná predavačka ktorá to za vás odloží okamžite.
 
    No a na záver si dáme WTF number 3, to je také moje naj. A tým je to, že topánky sa na bosú nohu neskúšajú. OK. Chápem to! Možno si to skúšajú aj ľudia čo majú plesne a podobné hávede. V zime mi to vôbec nevadí, mám ponožky. Ale čo v lete? Prídem si do obchodu pekne v sandálkach s bosou nohou. Chcem si vyskúšať iné sandále. A tu UPS, uvedomím si, že so sebou bežne nenosím jeden pár ponožiek alebo silóniek pre prípad že si budem chcieť vyskúšať nejaké topánky. V tom príde UPS number 2, v obchode si ich musíte KÚPIŤ! A ešte to na mňa predavačka aj vybrechla takým spôsobom že som okamžite pustila tie topánky z ruky a vyšla som von.

   Toľko k tomuto kritickému článku. Ja viem, predavačky to nemajú ľahké. Pracujú asi 8 hodín denne na nohách za ani nie 400 eur na mesiac. Chápem ich kyslú tvár. Ale myslím si, že my zákazníci za to nemôžeme, a ani za to, že ony sa stali predavačkami. A také veci ako Dobrý deň a Dovidenia by mali byť samozrejmosťou pre všetkých, od nezamestnaných až po riaditeľov.

Tu sú nejaké vecičky ktoré som zatiaľ nakúpila:


Voňajú jednoducho úžasne!!


Akcia 1+1 , Jedny topánky kúpiš, druhé máš zadarmo! No NEBER TO!

     

  

42 komentárov:

  1. ááách ty růžový sandálky jsou prostě nádherný, odkud jsou?
    S těma službama máš úplnou pravdu, zrovna včera na mě byla prodavačka doslova hnusná, při placení na mě akorát vyštěkla ok, pin, ok a pak po mě doslova hodila kartu a tašku s nákupem, to pak člověk nemá chuť se do takovýho obchodu vrátit

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z takeho malinkeho obchodu v mojom meste, John C sa vola ale pochybujem ze je aj niekde inde. :/ No presne, ja sa potom vacsinou tym obchodom vyhybam.. Stracaju zakaznikov.

      Odstrániť
  2. jéj super nákup :) ta balea hawai vyzerá lákavo :) no a k tvojej téme..máš 100% pravdu u nás tiež presne ten sbskár v dm sa tak pozerá a sliedi no koniec.. vlastne všetko je tu tak! a ešte presne včera sme boli s kamarátkou na drink a čašníčka taký face nahodila ani neodzdravila sa mi zdalo ako by sme ju otravovali tým že sme jej urobili tržbu no čo je to hrozneee.. supeeer článo ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten Balea Hawai vonia uplne nadherne, nie je to jednotka medzi deodorantmi ale kto ma rad sladke vone tak odporucam, aj to Kiwi telove mlieko :)

      Odstrániť
  3. Tak ty botičky jsou úžasné :) Nějak jsem si nevšimla, jestli ji psala odkud je máš :))

    http://marquissalife.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jee, botičky naprosto krásný!! A po přečtení článku jsem si uvědomila, že mám asi štěstí na město, kde bydlím, protože ve většině obchodů jsou slušný prodavačky a VĚTŠINOU pozdravěj a netvářej se nasraně. A štetečky mám taky, až na ten nejmenší, a nemužu si vynachválit! A za tu cenu, výborný!))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. uplne suhlasim...mna to neskutocne vytaca, ak je nejaka predavcka doslova otravena a este k tomu drza k zakaznikom skoda ze ich zamestnavatelia toto nevidia...ja robim tiez predavacku a pracujem 12 hod. denne na nohach, ale u nas to funguje presne podla vety: Nas zakaznik, nas pan. Musim ale povedat ze aj s ludmi (zakaznikmi) to je niekedy fakt tazke...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja to chapem, ze toho maju predavacky po celom dni dost. Ale aj keby tie slusne frazy odriekavali len preto ze musia , aj tak by to bolo lepsie nez nic. Ako v McDonalde! :D

      Odstrániť
  6. tie topánočky sú fakt krásne :)
    ja už nemám ani chuť chodiť do obchodov..prídem do obchodu 5 minút na mňa pozerá a rozmýšla kam si ma má asi tak zaradiť, dalších 5 minút za mnou všade chodí aby som im tam náhodou dačo neukradla (najlepšie je keď nemám pri sebe ani kabelku tak neviem kam by som si tie ich veci asi tak napchala) a o 15 minút keď mám pomaly vybrané sa ma spýta "Pomôžem s niečím?" ..a tie ich výrazy na tvárach ako keby som im zjedla večeru alebo neviem čo..ale myslím, že už na výber nemáme

    OdpovedaťOdstrániť
  7. skvelý článok !! vystihla si v ňom všetko :)a topánočky sa mi zaľuubili :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Hlavně ty botky jsou super kup! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Úplne s Tebou súhlasím ... aj ked´ v Česku je to trošičku miernejšie , ale zase záleží na tom - kde .
    Ha-ha ... ja si spomínam ako ma tatino prvý krát zobral do butiku PRADA a ja som tam nechcela íst´ oblečená v civile :D .

    Naozaj , niekedy to preháńajú .

    OdpovedaťOdstrániť
  10. tak ty růožový botičky jsou nejkrásnější!! Božínku ty chci taky!! :))

    http://mylittlefashionsins.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Služby sú katastrofálne! Súhalsím s tebou!
    ALE komunizmus tu bol už naozaj dávno, a za neštýlovosť a zaostalosť za módou a trendmi ako takými netreba hľadať komunizmus... je to celá plejáda vecí ktorá za to môže. Už len fakt, že knám ide tak maximálne 1/3 z kolekcií túto neštýlovosť podporuje... Osobne si myslím že to čo nám chýba sú MOŽNOSTI ! Oblečenie, jedlo, kultúra... slušné správnie.... všetkého sa nám dostáva tak nejak okrajovo... sme proste poriadny kus pozadu
    http://stylishfox.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je pravda, ze je tu velmi vela faktorov ktore to ovplyvnuju. S nasou generaciou je to uz ovela lepsie, aj tak mame este daleko k tomu aby sme sa vyrovnali "zapadu"

      Odstrániť
  12. mne sa stava skor to, ze je obdobie, ked zdravia a obdobie, ked nezdravia, ALE su predajne, kde zdravia sami od seba vzdy! A to, co spravila ta predavacka, ze "ale ja tu nerobim" akoze to uz sme kde??? inak vo vacsine obuvi uz mavaju krabice so silonkami, ale nie vsade..a druha vec je, kto ich mal pred tebou uz na nohe..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja som to pochopila s tymi silonkami ak ze ked si s nimi vyskusam topanky si ich potom aj beriem so sebou, dufam ze aj ostatni to tak robia inak to je to ist ako skusat naboso :D

      Odstrániť
    2. no neviem, mne skor pridu pouzivane..aspon co som videla, preto si radsej pre taketo pripady nosievam jedny svoje v kabelke...

      Odstrániť
  13. Tie topánky sú z John C ? :-OO ... bola som tam pred 3 dňami a žiadne také krásne ako tie som nevidela o_O nabudúce sa budem lepšie pozerať okolo seba :-D ...
    najlepšie je keď ti predavačky vytrhnú peniaze z ruky a tovar potom hodia na pult :-D to tiež milujem :-DDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak mozno si nebola v tom istom, jeden je na rohu hlavnej a alzbetinej a druhy je oproti divadlu na tej strane ako je tesco:) V tom prvom maju onicom topanky ale v tom druhom maju vzdy super!

      Odstrániť
    2. no bola som presne v tom druhom :-DDD ... už budem vedieť nabudúce :) Ďakujem :) :)

      Odstrániť
  14. Veeeľka pravda... Keby som mala normálnu konfekčnú veľkosť a keby netrebalo skúšať všetko tak nakupujem leen cez internet v pohodlí domova :D čo už..

    Bzučoo

    OdpovedaťOdstrániť
  15. súhlasím do posledného písmenka.Amen.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. úúúplne suhlasim :) viac netreba dodať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Tak já zase tak negativní zkušenosti nemám, ale občas se u nás najdou znuděné a neslušné prodavačky. Nemám ale ráda, když platím kartou a pak mi ji podává prodavačka zpět, tak ji položí na pult a nedá mi ji do ruky.
    Oboje botky jsou krásné! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. tie topánky si kupovala v John C? :)
    presne tie čierne, čo máš, som chcela v červenej, len ich nemali :/

    *no a k článku: toto s tým skúšaním na bosú nohu, absolútne súhlasím! naštastie si tie silonkové ponožky v niektorých obchodoch nemusíš už kupovať, lebo Ti ich dajú zadarmo, ale stále je ich žalostne málo...
    *no a k tým luxusným obchodom, tak to máš úplnú pravdu... už sa mi to nkrát stalo a je to niečo otrasné...

    OdpovedaťOdstrániť
  19. tak ty černý boty máme stejný=))...ale v čr jsem je ještě neviděla (a doufam, že neuvidim:D:D)...hrozně se mi líběj, jen jako všechny vysoký podpatky nejsou na celodenní chození po městě:/...nebo ty to zvládáš?

    pragueneedsmorestyle

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som vcelku zvyknuta, takze aj ano.. Jasne ze uplne cely den na nohach nevydrzim, teda na konci uz nevladzem ale inak sa to da :)

      Odstrániť
  20. A v ktorých obchodoch si to, preboha, bola? :) Ja brigádujem v obchode a toto sa u nás nestáva. Zdravíme, usmejeme sa a celkovo si myslím, že sme na zákazníkov milšie ako si niektorí zaslúžia. Veci od zákazníčok z kabínok berieme automaticky, skôr ma zaráža, ako sa chovajú ľudia... vidia, že upratujem jeden stôl, ale oni prídu a naschvál tie tričká prehrabú tak, aby to čo najviac rozhádzali, aj keď im ponúknem, že im nájdem ich číslo (a to som tiež nadávala na bordel v obchode, kým som v ňom nezačala robiť a nezistila, že sa to upratať pri tých ľudoch nedá); nechávajú veci v kabínke (najlepšie na zemi) a pritom vidia, že stojím pri kabínkach a tie veci musia preniesť len jeden meter do mojich rúk a hlavne; zoberú si 10 vecí, aj keď v každom obchode je max. 6 a pardon, nepoznám mladú ženu, ktorá toto nevie. Takže na takýchto zákazníkov sa neusmievam zo zásady, pretože sa chovajú naozaj hrozne a kvalitné služby si nezaslúžia. Ale inak sa na normálnych nakupujúcich usmejem, pozdravím a poradím bez zaváhania.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. vauu kolko stali tie topanky? ja sa tiez bojim chodit do drahsich obchodov, i ked su tam teraz tiez zlavy ale bojim sa ako by sa na mna tie predavacky pozerali:D

    OdpovedaťOdstrániť
  22. tak mne nevadí,že si musím odniesť skúšané veci naspäť na miesto, teda na SR som sa ešte nestretla nikde s tým, že by to bolo inak, ale inak so všetkým súhlasím,ale zase ako si človek má vyskúšať žabky?? doniesť si prstové ponožky? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  23. :-) a tebe akoze vadi, ked si predavacky pri pokladni rozpravaju ze "ako sa henten vyspal s Janou, ked sa Miso opil na tancuvacke"?:-) Lebo to ja akosi furt pocuvam a stoji pri tej pokladni s vytiahnutou penazenkou. Nevadi, moje peniaze asi nepotrebuju

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Predavackam je to uplne jedno, oni si dostanu svoj plat a bodka. Keby v obchode nikto cely den nebol tak by boli najstastnejsie, by si mohli vykladat historky a pit kavu cely den :D

      Odstrániť
  24. inak zase uprimne, ja uz dlho zijem v nemecku a poslednej dobe nakupujem stale viac na Slovensku, nielen rpeto, ze je u nas lepsi vyber - v Nemecku (na juhu Nemecka)nemas okrem Promodu ziadne francuzske a ani anglickle obchody - ziaden Next, ziaden MS, Camaieu. vsade to iste - 3 kartstadty v jendom meste, kde je stale to iste - S.oliver, esprit. Predavacky sice pozdravia, ale su neskutocne pomale a neprijemne a to si zarobia solidne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to mas potom smolu :/ Vo Fr je to uplne ine, vyber vo vacsich mestach dost dobry a ludia su mili uplne vsade..

      Odstrániť
  25. ja pracujem v obchode, a u nás sa stavia hlavne na zákaznícky servis.. to je tá hlavná vec, ktorú nám stále tlačia do hláv.. a keď si to porovnám s ostatnými obchodmi, tak nechápem ich vedúcich alebo vyššie vedenie.. k nám dokonca chodí "tajný zákazník", ktorý na konci mesiaca posiela hodnotenie, ako bol u nás obslúžený :) a hlavné body sú za pozdravy a všímanie si zákazníka..
    ale na druhú stranu, zákazníci sú rôzny.. milujem paničky, ktoré si myslia, že ich budem celý čas čo strávia v obchode obsluhovať.. je potreba im pomáhať pri vybratí farby uterákov? myslím, ženie.. pozerajú sa na mňa štýlom: ty chudera predavačka, ja som niekto.. a pritom ja som zodpovedná za celý obchod a zarábam možno viac ako ona :D ale mne je to jedno, ja som taký flegmatický typ, takže ja sa usmievam a ďakujem a zdravím ostošesto.. a možno sa čudujete, ale takýto prístup niektorých ľudí dosť vytočí :D

    http://ilovesimplyfashion.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Myslím, že u nás už se služby dost zlepšily, nebo možná uź chodím jen do dobrých obchodů:-D A pravda, taky se nebojím si prodavačky vychovávat, když se mi něco nelíbí, sama jsem to kdysi dělala, tak vím jaká je to práce a co jde a nejde;-)

    OdpovedaťOdstrániť