nedeľa 15. apríla 2012

Penový vs. tekutý make-up

      Včera som si kúpila svoj prvý štetec na make-up. Štetce vôbec nepoužívam, mám len jeden jediný na púder (ktorý zároveň používam aj na líčka), ktorý má už asi 8 rokov. Na nanášanie make-upu používam hubku. Je to veľmi praktické, hlavne preto, že už asi dva roky používam penový make-up Maybelline Dream Matte Mousse.


Aké sú výhody penového make-upu?

* obstojne kryje
* perfektne zmatňuje
* ja osobne si naňho nedávam púder, pretože po nanesení to vyzerá akoby už tam bol a nič sa neleskne
* je to najlepšia alternatíva pre mastnú pleť
* spotrebujete ho asi o polovicu pomalšie ako normálny tekutý make-up, stačí ho dať málo
* prirodzená farba (nie oranžová ako vačšina)

Treba si však pod neho dať podkladový krém, pretože tam, kde máte suché miesta alebo šupiny môže urobiť "mapky".

Výhodou pre vás tiež môže byť že tento od Maybelline sa vyrába aj v dosť svetlých odtieňoch, kedže ja ich mám v odtieni 03 aj 04 a tá 03 je pre mňa príliš svetlá.. a existujú ešte dva svetlejšie odtiene.


Odkedy blogujem, tak sa dosť nechávam ovplyvniť článkami na blogoch a kupujem veci ktoré by som normálne nepotrebovala (samozrejme ani ich nepotrebujem, len si to nahováram), tak mi pribudol aj tekutý make-up od Yves Rocher.


Samozrejme som si "musela" kúpiť aj štetec, nech vyskúšam aké to je.. No a musím povedať, že nadšená nie som. Zaberie to viac času, pretože všetko treba roztrieť až do stratena, dokiaľ ťahy štetca zmiznú, ďalej to žerie oveľa viac make-upu ako hubka (je to pravda!) a celkovo je to s hubkou jednoduchšie, možno len preto že som si zvykla za tie roky, ale je to môj názor.

Aké sú výhody tekutého make-upu?

* lepšie splynie s pleťou, tie ľahké vyzerajú dosť prirodzene
* tie hustejšie zasa dobre kryjú

Oproti penovým však majú nevýhodu že na mastnej pleti sa lesknú, väčšinou majú tiež škaredý oranžový odtieň a počas dňa ich treba viackrát prepúdrovať.

Ten od Yves Rocher kryje perfektne. Má však jednu veľkú chybu - príliš tmavé odtiene. Ja mám odtien "Clair" čiže svetlý a ten je na mňa dobrý len keď mám samoopaľovací krém ( od toho je už len o jeden odtien svetlejši "Tres clair", ktorý by mi možno padol).

Dávam si po ňom ešte púder Maybelline Dream Mat Powder.


Výsledok:  Pre mňa by jednoznačne vyhral penový make-up, ale každému vyhovuje niečo iné. Pre dievčatá s peknou pleťou ktoré potrebuju skôr zjednotiť než zakryť je určite vhodnejší ľahký tekutý make-up, pre mastnú problematickú pleť skôr penový (+ korektor samozrejme),aj keď pozor na upchaté póry,ale tým sa nevyhneme asi nijako.




6 komentárov:

  1. dovolim si nesouhlasit s tim, že se tekutý make-upy na pleti lesknout... jde o to, jakej si zvolíš. Některý se lesknou ale matující se (mám matující od YR a nelesknu se, pak mám Affinitone a nelesknu se, ale po NYXu se třeba musím přepudrovat)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidno to ked si nedas puder, ze sa lesknu. Po prepudrovani sa to samozrejme zmatni a uz to nevidno. Ale dost casto sa stava, ze po par hodinach je z toho napr. toto : http://www.aktuality.sk/clanok/185850/gwyneth-paltrow-vyzeras-skvelo-ale-preco-sa-tak-lesknes/ .Netvrdim, ze vsetky sa lesknu, len proste ze v tomto ohlade su lepsie penove.

      Odstrániť
  2. Tak ja to mám presne opačne, používam tento penový a míňa sa mi dosť rýchlo ale jednoznačne najlepší makeup aký som kedy vyskúšala, používam ho už skoro dva roky
    . a tiež si myslím, že penový je dobrá voľba aj pre pleť ktorá nie je veľmi problematická, pretože kryje menej ako tekuté makeupy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ze začátku sem používala pěnový, ale ten i dělal suché strupy a tak jsem začla používat normální tekutý a už bych neměnila:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skúšala som obe recenzované produkty a mne odtieňom nesadol ani jeden, z každého som skúšala ten najsvetlejší a po Maybelline som bola príšerne oranžová ako pomaranč, po tom Yves Rocher tiež tak isto. Avšak Maybelline sa mi veľmi páčil, krásne kryl, pekne splynul s pleťou, aj na istý čas pleť zmatnil, len no škoda tých tmavých odtieňov.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť