utorok 30. septembra 2014

Zmena je život :)






Viem, že ste si už poniektorí mysleli že som sa niekde stratila alebo sa udusila croissantom, takže som sa konečne odhodlala napísať vám, čo mám nového a prečo som tu nebola . Takže poďme na to.

V práci som skončila asi 25. augusta a 31. som vyprázdnila môj byt a vrátila kľúče majiteľke. Odtiaľ sme sa presunuli na pár dní k priateľovým rodičom a 3. septembra som už šla vlakom do Paríža a odtiaľ za kamarátkou do Prahy. V Prahe som ostala približne tri dni a potom som šla domov do Košíc, z Košíc späť do Paríža 14. septembra a odtiaľ.. 16. septembra do Birminghamu.

Nechcela som tu o tom písať skôr, pretože už som sa poučila a zásadne sa z niečoho neteším pokiaľ to nie je na 100% isté (vynhem sa tak sklamaniu) a ani o tom nikomu nehovorím, pretože sa tak v prípade že to nevyjde vyhnem otázkam, ktoré by ma len rozčuľovali:D
Ale teraz vám to už povedať môžem. PRESŤAHOVALA SOM SA DO ANGLICKA. Na jeden rok. Teda aspoň dúfam, že to neskončí tak ako s Francúzskom, kde som tiež mala byť len rok a nakoniec z toho boli 4! :) Ale v Birminghame som cez ERAZMUS a určite nikdy nebudem mať dosť peňazí na to, aby som tu mohla pokračovať svoje štúdium, takže žiadne predĺženie nehrozí.

Priateľ je tu so mnou a našli sme si tu celkom pekný byt v centre mesta. Zatiaľ ale nemáme internet, a to si ani neviete predstaviť ako to na mňa, internetovo-youtubovo-facebookovú závisláčku vplýva. Nemáme totiž ani telku, takže pre mňa je to ako návrat to doby kamennej a ten internet si vynahrádzam knihami, ktoré doslova hltám a pripomína mi to časy, keď vyšiel nový Harry Potter a ja som sa počas niekoľkých dní takmer neodlepila od knihy (ani pri jedle):)










Pár poznatkov o Anglicku :

Ich prízvuk je taký silný že niekedy VÔBEC nerozumiem tomu, čo mi hovoria. V prípade, že ste neporozumeli, tak vám to zopakujú presne tak irýchlo a nezrozumiteľne ako predtým:)

Dáždnik som tu ešte ANI RAZ nevytiahla, zatiaľ čo kým som strávila 10 dní na Slovensku, pršalo z toho asi 5 dní.

V každom obchode nájdete špeciálny regál s poľskými výrobkami (smotana, tvaroh, čalamáda.. atď:D).

Najhorší z poznatkov: na to, aby ste vyplatili elektrinu, vodu, internet alebo poistenie bytu, potrebujete účet v anglickej banke a platobnú kartu. V hotovosti sa tu takéto veci vyplatiť vôbec nedajú. No na to, aby ste si otvorili účet v banke, od vás žiadajú dôkaz o tom, že na danej adrese naozaj bývate a ten dôkaz majú byť napríklad faktúry za elektrinu alebo vodu, ktoré vám prichádzajú domov (a väčšinou chcú faktúry za posledné tri mesiace). Nájomná zmluva ževraj nestačí. Hmmmm. Logické. však ?:D Niekedy mám pocit, že to tu snáď robia cudzincom naschvál a chcú nas natoľko znechutiť,až sa rozhodneme vrátiť sa domov. Oni ale vôbec netušia, že som sa vo Francúzsku vytrénovala na majsterku sveta v papierovačkách a administratívnych prekážkach! :)



20 komentárov:

  1. nejlepší je poslední věta :D směji se :D ha ha ... mě odtud nedostanete ani nohama napřed :D
    Opatrujte se a pevné nervy! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš krásne vlásky:-) Nech sa Ti darí:-) Day By Day

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wow ty ale cestuješ :D držím palce :) outfit je dokonalý ja milujem peplum či sukňa,šaty alebo top :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam zatial len tento top v dvoch farbach a chcela som si kupit aj nejake ine ale uz to tolko v tych obchodoch nepredavaju zrejme to vyslo z mody :P

      Odstrániť
  4. Ja zijem v Londyne, takze viem o com pises, ale nechapem jednu vec, preco si opustila Francuzsko a vymenila ho za cudne Anglicko :) Na UK mam rada jedine obchody a peniazky :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Preto lebo som na ukoncenie bakalara povinne musela odist do zahranicia :)

      Odstrániť
  5. Mas pravdu zmena je zivot. ..No, ale ludia preco ste vsetci zrazu v UK? Pomooooooooooc. No snad vynuram este nejaky blog o Francuzsku. Inak uzi si to. ..Ja uz si uzivam tuto krasnu krajinu par rockov.Nepaci sa mi tu, ale bohuzel inak sa neda.
    A teraz k veci. Tvoj outfit. Pekna baba, ale postrada to originalitu. Topanky ti skracuju nohy, ale sekne ti to....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Noo tak to netusim preco tam kazdy isiel, ale ja som tu preto lebo som musela ist do zahranicia kvoli studiu :) A tie nohy mi to podla mna neskracuje, only su totiz naozaj kratke :P

      Odstrániť
  6. Tak to ti teda gratulujem a prajem, nech sa ti tam darí a dokážeš všetko, čo by si chcela ! Uži si to tam a nafoť všetko ! ♥

    ℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.
    Swimwear giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Akurat mam ten isty problem ...nedokazem zohnat ziadny dokaz o adrese ... ako si to teda vyriesila ?
    A s tym ich prizvukom si mala pravdu ked to zopakuju niekedy este horsie :)

    Beauty Bubble

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak si studentka tak mozes poziadat v skole o bank letter - potrvdenie v ktorom je napisane ze si full time student a v ktorom je napisana aj tvoja adresa. Ja som o to poziadala cez internet a len som si potom po to v skole bola nech mi to vytlacia a tento papier ti moze posluzit ako dokaz o adrese. V ziadnej banke mi to predtym nepovedali ze existuje aj takato moznost! Takze nakoniec mi stacilo to potrvdenie od skoly a obciansky a otvorila som si konecne ucet.

      Odstrániť