nedeľa 19. januára 2014

Rimmel Stay Matte foundation recenzia (first impressions)

V minulom článku som vám ukázala kozmetiku, ktorú som si nakúpila v DM-ku na Slovensku. Jeden z produktov bol aj make-up od Rimmelu - Stay Matte. Zaujal ma jednoznačne svojim obalom. Pripadá mi taký dievčenský, jednoducho vám ten obal dá chuť ho používať!


Vybrať si môžete z viac ako šiestich odtieňov. Ja som sa rozhodovala medzi 103 True Ivory a 200 Soft Beige. Zvala som si ten prvý odtieň no kľudne som si mohla vziať aj ten druhý.. No viete ako to je, s tým skvelým svetlom v drogérii vám to pripadá, že vám ten make-up sedí na 100% a doma ako mrkvička, takže som si radšej vzala svetlejší.



Ďalej ma zaujalo, že textúra by sa mala podobať na tekutú penú. S penovým make-upom už jednu skúsenosť mám (článok tu) a vyhovoval mi viac ako tekutý make-up.

Výhodou penových make-upov je, že po ich po nanesení nepotrebujete fixovať púdrom - po nanesení to vyzerá, akoby ste už ten púder na tvári mali.

make-up má naozaj textúru tekutej peny

po miernom rozotrení

rozotrený do stratena

Make-up si nanášam prstami a rozotiera sa dobre. Vzhľadom na to, že je penový tak ho treba dobre zapracovať do pokožky, hlavne v oblastiach tváre kde máte suchú pokožku (na týchto miestach bude penový make-up určite viac viditeľný alebo vytvorí šupinky). Nanášať štetcom som ho bohužiaľ neskúšala, pretože môj štetec na make-up strácal odrazu toľko chlpov, že som ho musela vyhodiť a ešte som si nekúpila nový.

Krytie je veľmi dobré. Nie je to maximum, ale môžme ho zaradiť medzi stredné až vyššie krytie. Aspoň mne naozaj vyhovuje, oproti tekutému make-upu Yves Rocher ktorý som používala do teraz je to naozaj lepšie. Ten od YR bol príliš hustý a pritom nedostatočne krycí.




Najlepšou vlastnosťou tohto make-upu je ale výdrž a zmatnenie pokožky. Presne tak ako to sľubuje jeho názov - pokožka stay matte celý deň až do večera. Sledovala som ho počas celého dňa a bola som veľmi prekvapená. S make-upom YR a dobrou vrstvou púdru na ňom sa väčšinou lesknem už po dvoch-troch hodinách. S týmto make-upom ostala moja tvár matná celý deň a až večer pred spaním som spozorovala trošku lesku v oblasi čela a v okolí nosu.



po nanesení

takmer 4 hodiny po

večer po celom dni (fotené s bleskom)

Ako môžete vidieť na fotkách, make-up vydržal úplne celý deň a to som bola na dlhej prechádzke na pláži (vietor+piesok), na nákupoch a prežil aj trojhodinové varenie.

Negatíva som zatiaľ nenašla žiadne! Možno časom sa najeké objavia, zatiaľ som ho použila len trikrát. Pozor si treba dať určite na vysušovanie pokožky, nezabudnite si pred nanesením naniesť aj hydratačný krém!:)

Všimla som si, že tento make-up je teraz veľmi populárny, kúpili si ho aj moje obľúbené youtuberky carlibybel, itsjudytime a dulcecandy (tá sa ale sťažovala na instagrame, že sa jej z neho vyhádzala celá tvár:/ )

22 komentárov:

  1. A jakou máš normálně pleť? Mastnou nebo ne? Myslíš, že vydrží i na mastné? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že mám zmiešanú. A podľa mňa penové make-upy sú to najlepšie na mastnú pleť vďaka tej púdrovej kozistencii, takže ja by som to určite vyskúšala, navyše ak ho zafixuješ pôdrom tak by nemal byť žiadny problém. Stojí okolo 4,50e, zabudla som to napísať do článku :)

      Odstrániť
    2. ahooj, prosím Ťa, čo používaš na obočie? akú ceruzku alebo tieniky? máš ho krásne :)

      Odstrániť
  2. Jeeee, vypadá výborně!! To se mi moc líbí a určitě pořídím!! Děkuji za tip :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mě ho už doporučovala kamarádka,musim ho mít!:D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak ten asi skusim ! :) vyzera fakt uzasne a za tu cenu, NO NEKUP TO! :D

    http://gremi2.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. môžem sa spýtať na cenu?:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ano tieto stay matt vecicky funguju. mam od maybeline jade stay matt a ten je tiez super.
    na leto a hlavne ked ty si teraz na tom juhu bude ale moc tazky podla mna.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Můžu se zeptat jestli má růžový nebo žlutý podtón?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa zdá, že tento asi ružový.. Ale true beige by mal mať žltý.. treba vyskúšať v drogérke radšej

      Odstrániť
    2. mne sa zda viac ten moj ze do zlta a mam presne tento odtien

      Odstrániť
  8. Akurát mi prišiel DM katalóg aj s kupónom na 50% zľavu na tento make up.. takže zajtra si poň určite idem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Všimla som si, že nie som jediná, čo má v kútikoch úst takú divnú kožu. No myslela som si, že to už nikto iný nemá. :D
    Tiež nevieš, ako sa toho zbaviť?

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Kocky bohuzial ja nemozem pozitivne o tomto makeupe hovorit - tiez som si ho kupila kvoli peknemu obalu :-) no ako pise autorka kvoli zlemu svetlu v drogerke je to problem najst vhodny odtien:-) farba mi pride trosku do ruzova co je u mna problem pretoze potrebujem hnedo-zlty odtien. Trvacnost makeupu je slaba uz po 4 hodinach bol makeup uplne zliaty a plet bola mastna, takze pre mna je na urovni uplne lacnych nevhodnych makeupov. ostavam verna Max factoru ..... aj ked zacinam pokukovat po Dior :-) predsa len v tychto drahych makeupoch je fakt vidiet ten rozdiel:-) len ta nevyhoda je v tych cenach :-/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Mám ho momentálne a som s ním fakt spokojná, odtieň mi sedí úplne skvelo, má ružový podtón čo je presne to čo potrebujem, kryje veľmi dobre to som bola fakt prekvapená. Moja mastná pleť síce s týmto make-upom vydrží matná len nejaké 2 hodiny, ale po použití púdru je už všetko ok. Fakt ma veľmi milo prekvapil, ja som si dlho nekupovala make-up inej značky ako Max Factor a Dermacol, všetko sa mi zdalo príšerne oranžové.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Jéé ty jsi roztomilá! :) Make- up je super, zkoušela jsem ho od mamči a celkem mi vyhovoval :) Skvělý článek ☺
    Teri the butter

    OdpovedaťOdstrániť