streda 27. novembra 2013

Winter TAG

Ahojte!:) Myslím si, že presne dnes prišiel ten vhodný čas na tento Winter Tag. A to preto, že nám tu ževraj dnes snežilo. Na juhu Francúzska! A hádajte čo.... Ja som to prespala!!:D Jasne, že sa to vôbec neudržalo.. Ráno som sa zobudila a našla som na FB statusy o tom ako snežilo a dostala som aj smsku či aj u mňa sneží, no a ja som sa zobudila a bolo po všetkom.
Nevadí, dnes som bola v centre meste vybaviť nejaké veci a stavanie vianočných trhov, stromčeka a aj plochy na korčuľovanie na ľade je v plnom prúde. Dúfam, že už tento víkend sa budem môcť pozrieť na trhy. Takže tá pravá vianočná atmosféra ešte len začne. Zatiaľ som to nejak nevnímala, pretože nebola veľmi zima, nie je žiadny sneh a nepozerám telku takže žiadne vianočné reklamy na mňa nečíhali.

čiapka z New Yorkeru, uši na čiapke sú túto zimu IN :D




1. Máš rada zimu? 

Nie. Teda ten pocit, keď sa trasiete a máte chuť byť doma v teple. Teraz mi už až tak nevadí, pretože odkedy žijem vo Francúzsku, tak som uštrená tých snehových roztápačiek, blata, mrznutia v autobuse a venčenia psa o šiestej ráno v tme a neskutočnej zime, no vôbec by mi nevadilo žiť niekde, kde je celý rok teplo :) Aj keď ten sneh, zima a tma by mi na Vianoce určite chýbali..

2. Máš to rada alebo ti to naopak nevadí, že sa v zime stmieva tak skoro? 

Podľa mňa to patrí k zime, niekedy som z toho až deprimovaná že toho svetla veľa nie je, a budiť sa ráno do školy za svetla je to najväčšie peklo, no páči sa mi keď chodím po meste a všade svietia vianočné ozdoby, lepšie to takto vynikne! :)

3. Horúca čokoláda, čaj alebo káva?

Jednoznačne čokoláda! Ale čaj pijem v zime určite častejšie. Naopak také varené víno alebo punč, to mi nič nehovorí, celkovo alkohol len tak pre chuť nepijem vôbec, a už vôbec nie keď je teplý, fuuuj.

4. Páčia sa ti UGG čižmy? 

Musím sa priznať, že sa mi začínajú páčiť napriek tomu, že som si hovorila že sú strašne škaredé keď začali byť v móde a všetci si kupovali tie napodobeniny. Ale keď každý hovorí o tom aké sú pohodlné a ako je v nich pekne teplo! Ja som úplne posadnutá tým, aby som mala vždy nohy v teple, inak ešte stále vídam dievčatá v balerínkach s holými nohami vo Fr aj v tomto ročnom období a naozaj to neviem pochopiť.. :/


5. Snowboard alebo lyže? 

Lyže! Snowboardovať sa neviem, ani ma to neláka. Keď sa idem lyžovať a vidím všetkých snowboardistov, ako sa väčšinu času vyvaľujú na snehu alebo padajú na zadok, tak si vravím, že na lyžiach je to oveľa väčšia zábava :)

6. Najobľúbenejšia vianočná pesnička?

All I Want For Christmas Is You . Tá vie navodiť tú pravú vianočnú atmosféru! :)


7. Najobľúbenejší vianočný film? 

Asi Tri oriešky pre popolušku, to je taká klasika ktorú som aj tak povinná každý rok vidieť.. Naopak americké vianočné filmy ako Sám doma a pod. veľmi rada nemám.

8. Vieš už, aké darčeky by si rada uvidela pod stromčekom? 

Zatiaľ mám len jedno prianie, a to je nový mobil. A keďže nechcem hociaký, ale iPhone, tak sa mi to zrejme nesplní :/ Momentálne mám Samsung Galaxy Pro a je to ten najhorší mobil na svete, žiadny priestor v pamäti, pomalý, niekedy sa len tak vypne, internet mi načítava asi 5 minút.. Už nikdy žiadny Samsung! Inak by som si asi priala jednu z Naked paletiek, chodím ich okukovať do Sephory už dosť dlho a neviem sa rozhodnúť, ktorú chcem viac.. :D

9. Plánuješ robiť túto zimu niečo zaujímavé?

Zaujímavé zrejme nie. Plánujem zatiaľ len to, že pôjdem konečne na Vianoce aj s priateľom na Slovensko. Inak mám školu až do 21. decembra takže predtým neplánujem nič a od 5. januára opäť škola :/


A jeden pekný citát na záver, ktorý som našla keď som do googlu naťukala "winter tag" a ktorý zimu úplne vystihuje:

“Winter is the time for comfort, for good food and warmth, for the touch of a friendly hand and for a talk beside the fire: it is the time for home.”
Edith Sitwell





P.S.: Bohužiaľ sa do giveaway ktorú som zverejnila zapojil nedostatočný počet ľudí na to, aby som ju mohla vyhodnotiť. Je mi to ľúto a hlavne sa ospravedlňujem všetkým, ktorí sa do nej zapojili, no podmienka z oasapu bola taká že musí byť minimálne 50 komentárov, takže post vymažem lebo už by aj tak bolo zbytočné nejaké pridávať :/





15 komentárov:

  1. pěkný tag! a ta fotka.. sluší Ti to :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Musim povedat, ze tu u nas je vianocna atmosfera uz v plnom prude, vianocne trhy su otvorene uz tyzden, tie vo Viedni dokonca dva. ;) A s Ugg cizmami to mame rovnako, kedysi som svato svate tvrdila, ze nie su nic pre mna, v poslednej dobe sa ale celkom zacinam pohravat s myslienkou, ze by som si jedny zaobstarala. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja uz sa taaaaak tesim na vianocne trhy... skoda ze tu vo Fr nepredavaju klobasky a podobne.. :D

      Odstrániť
  3. Ty jsi krásná! Ta čepka ti moc sluší!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tá čiapka je inak super :)) aj ja chcém :) a ako vždy krásna si:))

    http://styleofsistersblog.blogspot.sk/


    OdpovedaťOdstrániť
  5. jsi krásná, a jediné, co mám na zimě ráda jsou teplé svetry a čaje :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve tých svetrov nemám na zimu vôbec dosť.. :/

      Odstrániť
  6. Tady taky vždycky nasněží a hned je to pryč..doufám,že to tak bude i letos, kdy slibují hodně sněhu. Jinak ti to šíleně sluší, je fakt nefér, jak jsi krásná:/ :D Já mám třeba raději americký filmy, český pohádky už nemůžu ani vidět. Jo a možná ten tag ukradnu, jestli nevadí? (S odkazem samozřejmě). Ještě ale uvidím:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné že nevadí, ja som to urobila tak že som zadala do googlu winter tag a našla som viacero otázok na viacerých blogoch, zobrala som si z každého tie ktoré sa mi páčili, preložila som ich a bolo takže to nie je z mojej hlavy :)

      Odstrániť
  7. Ta ciapka je ako sa vravi "sweet" a ubera par rockov. Velmi pekna. A ja ze na juhu ju netreba :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ci bude este clanok pred vianocami, napr. nieco z predvianocnej francuzskej atmosfery?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Článok o predvianočnej atmosfére bohužial nebude, mám skúškové takže nikam nechodím a aj tak sa mi zdá, že tu nie je čo zaujémavého ukázať, trhy sú tu naprd a ozdoba v meste tiež, ani nemám pocit, že sú vianoce pokiaľ teda nezájdem niečo kúpiť a vidím v obchodoch davy ľudí.. Iné je to v Paríži, tam sa už dá odfotiť krásna výzdoba, výklady, Galeries la Fayette, atď., ale tuto naozaj nie je na čo pozerať a ja doma nemám ani stromček :P

      Odstrániť