štvrtok 21. novembra 2013

Rimmel Stay Matte

Nakupovanie kozmetiky je pre mňa vždy skôr radosťou než trápením, až na dve výnimky. Keď si musím kúpiť nový make-up alebo púder. Dôvod je ten, že vybrať si ten správny odtieň mi pripadá ako nejaký nadľudský výkon ktorému predchádza veľa omylov a príliš tmavých/oranžových katastrof.
Tento týždeň som ale nemala na výber, pretože mi z predošlého púdru ostalo už len velmi málo po okrajoch a aj to málo sa mi nakoniec rozbilo a rozdelilo na 10 mini-kúskov ktoré sa už využiť nedali. Asi dva dni som sa nemaľovala a potom som sa už fakt odhodlala k tomu, že vkročím do hlbín obchodného centra a vyjdem odtiaľ s novým púdrom.

Kritéria boli veľmi skromné - hlavne nech dobre zmatňuje, nie je oranžový a nech NESTOJÍ VEĽA. Momentálne by bolo určite vhodnejšie nakupovať viacnočné darčeky namiesto novej kozmetiky. Ak chcete vo Francúzsku lacnú kozmetiku, buď treba objednať na internete zo zahraničných stránok alebo zo stránky ELF, alebo keď sa bojíte, že neodhadnete odtieň cez počítač tak ako ja, musíte ísť do nejakého supermarketu. Jediný supermarket, v ktorom nájdete aj testery, je Monoprix. V ostatných obchodoch je to všetko zabalené tak, že ozajstnú farbu produktu vidieť nemôžete. Potom už tu mám na výber len Kiko, Yves Rocher alebo Sephoru a Marionnaud. Drogérie neexistujú.



V Kiku je kozmetika dosť lacná ale ešte som nezistila, kde sa v mojom meste nachádza obchod, takže som najprv bola v Sephore, kde majú najlacnejší púder za 13 eur (púder značky Sephora) a mali z neho len dva odtiene. Potom som šla do Monoprix a tam majú značky ako Maybelline, Rimmel, Bourjois a podobne (ale nič tak lacné ako Catrice, Essence alebo Miss Sporty tam nenájdete). V Monoprix majú pri kozmetike špeciálnu predavačku ktorá radí zákazníkom. Šla som teda rovno za ňou, povedala som jej že zháňam nejaký lacný púder a že mám vždy problém s výberom odtieňa, že či by mi mohla pomôcť. Bola veľmi milá, no jej otázky boli dosť... hmm.. prekvapivé? :D Divné? Aké by mal mať funkcie? No mal by dobre zmatňovať a nebyť oranžový. Nič viac? Budete pod neho občas používať aj make-up alebo nie? (V mojej hlave: načo by som si inak kupovala púder?!) Odpovedala som, že áno, že používam buď BB krém alebo make-up. A aký máte odtieň toho BB krému a make-upu? Spomínate si na názov?Tejto otázke som nerozumela už vôbec.. To je snáď jedno sa ten odtieň volá, ale určite som si na moju pleť nekúpila odtieň pre černošky.. No ok tak jej vravím že BBčko je light a make-up že neviem ak sa volal odtieň. Aha, takže nemá ten púder ani stmaviť alebo zosvetliť pleť? NIE! Tak neviem teda čo by som vám poradila... Tamto v rohu máte púdre od Rimmel, stoja len 9,50 (najlacnejšie čo mali). Ok tak sa na to poďme pozrieť a vyberieme odtieň, Vyhrnte si rukáv prosím vás.
A vtedy som vedela, že je zle. Že tá Madame vôbec nevie, ako sa vyberajú odtiene. Že som sa jej pýtala úplne zbytočne. Prečo???? Prečo vždy, keď mi chcú poradiť s výberom odtieňa, mi vždy skúšajú odtiene na ruke? :/ Ešte NIKDY mi to nesadlo. Fakt nie. Naposledy mi to takto skúšala jedna predavačka v Yves Rocher a doma som zistila, že je ten make-up na tvári minimálne o dva odtiene tmavší než potrebujem. Vyhodené peniaze. V zime mám to predlaktie oveľa svetlejšie než tvár.Prečo sa to proste neskúša na tvári? Kto ich naučil takéto hovadiny?



No aby ten článok nebol taký dlhý, nakoniec som odišla s odtieňom číslo 5 a som s ním spokojná. Sedí mi odtieň a nie je príliš oranžový.



A posledná vec ktorú by som chcela k tomuto nákupu povedať je tá, že som vždy prekvapená prístupom predavačiek, ktoré sa ku mne správajú podľa toho, čo mám oblečené a ako vyzerám. Niekedy si zájdem do Sephory len tak z nudy, keď som v obchodnom centre hlavne kvôli oblečeniu no idem okuknúť aj kozmetiku. Vtedy som väčšinou dôkladne namaľovaná, dobre oblečená, podpätky na nohách, proste ako na prehliadku (srandujem, ale vždy ma to pobaví, keď sa takto upravím a ľudia mi hovoria - áááááále, šak nejdeš na módnu prehliadku, sa nefinti toľko! Ako keby sme sa nemohli upraviť aj pre všedné chvíle... ). Keď som takto nahodená, tých predavačok s "úprimným" úsmevom a neodbitnou snahou o to, aby mi mohli poradiť, sa neviem zbaviť. Presne vtedy, keď mám chuť len tak sa prejsť po obchode a nič si nekúpiť. Keď si idem kúpiť make-up alebo púder, nikdy sa nemaľujem. To je proste jedna z mojich zásad. Myslím si totiž, že s tou vrstvou make-upu ktorý už máte na sebe si len ťažko vyberiete správny odtieň toho nového. Ešte k tomu som sa obliekla len tak narýchlo, biker boots a čiapku s chocholcom, lebo mám obchod blízko a nemala som náladu. A ŽIADNA predavačka sa pri mne v Sephore nezastavila, aj keď ich tam bolo plno a pozerali sa na mňa, ako sa snažím vybrať si púder a testujem odtiene. Takže ak potrebujete poradiť, pekne sa pred odchodom do obchodného centra nahoďte.



Ako si vyberáte odtiene vy? Dosť by ma to zaujímalo, pripadám si ako jediná strelená ženská ktorá si to skúša v obchode na tvári... Ja viem, že to asi nebude príliš hygienické, ale určite kvôli tomu nedostaneme nejakú smrteľnú chorobu..


P.S.: Neviem či som to tu už spomínala, ale mám aj instagramové konto: BerylkaB

17 komentárov:

  1. No nájsť dnes drogériu, kde ti predavačky dobre poradia je podľa mňa nemožné! A ešte tie ich nepríčetné pohľady, ktoré sledujú každý tvoj pohyb a čudujú sa prečo musíš chytiť do ruky každý jeden odtieň a nebodaj si ho skúsiť na tvári ... Často len kvôli tým predavačkám alebo ujom SBS-károm odchádzam z drogérie na prázdno :(( Ale súhlasím, že určite treba make-upy skúšať na tvári nie na ruke ... Určite si si vybrala dobre aj keď ty máš tváričku ako bábika :)

    LipstickJungle

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V tých malých drogériách kde sú tí sbskári takí podozrievaví je to fakt veľmi nepríjemné, Nechápem, prečo to neurobia tak, že proste budú mať všade kamery a sbskár si to bude kontrolovať v miestnosti s obrazovkami namiesto toho, aby za nami všade chodil.

      Odstrániť
    2. Ja tiež používam tento púder...a aby som si nemusela vyberať odtieň, používam 001 - transparentný - bez farby :) zmatní a farbu nezmení

      Odstrániť
  2. Tie otázky dosť divné teda :D.. Stay matte mám aj ja,chcela som nejaký nový a tento si všetci chválili,tak sm ho skúsila ale akosi som nepochopila,prečo ho všetci tak ospevujú.Ja s ním spokojná moc nie som,takže sa vrátim k obyčajnému púdru ktorý som mávala aj pred tým.Síce Stay matte vydrží dlhšie,ale nepáči sa mi a celkovo mi nejako nesadol.Inak na fotkách si krásna :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ho zatiaľ použila včera a dnes a spokojnosť. Nie je to nieco prevratné ale svoju funkciu plní. Uvidím, keď s ním pôjdem na celý deň do školy, to ho otestujem určite lepšie.. :) A ďakujem pekne

      Odstrániť
  3. Minule ked som si kupovala make-up vo Fann-e tak sa ma predavacka tiez pytala podobne otazky, bohuzial ale zopakovala rovnaku chybu ako ta v tvojom pripade, teda skusanie odtienu na ruke.. A mam pocit, ze ti to vlastne pisem stale, ale si krasna baba a naozaj sa mi paci tvoje licenie. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem ti pekne.. :)
      Ja som sa ešte nestretla s predavačkou, ktorá by mi povedala, aby som si niečo vyskúšala rovno na tvári..

      Odstrániť
  4. Ale nie, vobec nie si strelena! Ja si to tam tiez skusam na tvari. Skusali mi to tiez na zapästi. To co je za volovinu? Ja mam tiez skusenosti, ze ak je clovek nenapadne obleceny, tak si myslia, ze co, ta urcite nic nekupi a ked sa nahodim, zrazu sa ku mne hrnu. Ja mam ale rada, ak mi daju pokoj a nechaju ma skusat tie testery. Nanovo im vzdy poviem, ze dakujem, ale to musim vyskusat sama a dokonca sa hned otocia a odidu. Mne to tak lezie na nervy, ked sa hned prihrnu...teraz som nasla jeden make up, ale mam problem, stoji 30 euro. Boze, aky je uzasny! Vyskusala som ho, je od Lancom. A teraz mi to neda spavat. Lebo ten odtien, ten pocit a ten vysledok bol taky dobry, ze ja si ho asi pojdem kupit :o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som spokojnejšia, keď mi dajú pokoj.. To len kvôli princípu som písala, dnes som bola opäť v Sephora a doslova ma tam predavačka vytlačila od jedného stojanu len preto, aby tam niečo ukázala jednej žene ktorá mala plný košík vecí.. ! :D

      Odstrániť
    2. A inak ak sa ti ten make-up za 30e naozaj páči, ja by som si naňho našporila.. Už som sa rozhodla kupovať si kvalitnú kozmetiku, po tom, čo som vyskúšala pár drahších kúskov, tak som zistila, že sú proste kvalitnejšie a nehovorím o tej radosti používať ich, väčšinu majú aj veľmi pekné obaly.

      Odstrániť
  5. No, a ja som si doteraz myslela, že to len na mňa tie predavačky tak zazerajú. Ale vidím, že nás je viac :D Musím však povedať, že už druhým rokom žijem v UK a tu sa mi to teda rozhodne nestáva. Tu sú predavačky úplne o niečom iné. Milé, usmievavé, ochotné pomôcť. Hlavne sa mi páči, že keď vojdem od obchodu, vždy sa ma niekto príde opýtať, či nepotrebujem pomôcť a keď poviem, že nie ďakujem, tak sa usmeje a povie, že ak niečo, bude tam a tam. Je jedno či idem do drogérie alebo obchodu s oblečením. A môžem si pozerať čo chcem a skúšať čo chcem a nikto ma nesleduje, či náhodou nekradnem :D Na Slovensku sa naozaj v niektorých obchodoch cítim zle a okamžite sa otáčam a odchádzam, pretože ma so všadiaľ niekto sleduje.
    Ináč minule som si prechádzala tvoj blog a niekde som sa dočítala, že si z Košíc, je to pravda?? Lebo aj ja som :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám naopak s SBSkármi vo Fr vcelku zlé skúsenosti :/ Ale predavačky sú veľmi milé oproti tým u nás to je pravda. Áno, som z Ke!:D

      Odstrániť
  6. Až mi dojde můj současný pudr, koupím si prostě transparentní. Viděla jsem kdesi v letáku, že ho dělá Dermacol, ale jistě i jiné značky. Tak se poohlédnu, jestli něco nemají značky typu Essence. Jo, není třeba je zatracovat, produkty, na které člověk nemá extra specifické požadavky nebo je nepoužívá tak často, se u těhle levných značek koupit vyplatí. Dát za pudr víc než dvě stovky se mi nechce, nevidím v nich valný rozdíl, problém s mastnou pletí nemám a drží mi všechno. :-) Potřebuju jen dostatečně světlý odstín, což by jaksi u transparentního pudru být problém nemusel. Připlatím si ráda spíš třeba za korektor. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj o transparentnom som premýšľala, ale to sa bojím, že by na fotkách s bleskom vyzeral ako biely prášok. Máš veľké šťastie, že ti na tvári všetko drží, ja sa lesknem väčšinou už 5 minuť potom ako som vyšla z domu!

      Odstrániť
  7. Môj obľúbený a veľmi spokojná! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. U mě na blogu je práve giveaway o knížku od Cecelie Ahernové, náušnice a další ceny! Pokud máš zájem, budu ráda, když se zapojíš. :)
    http://kristythejournalist.blogspot.cz/2013/11/prvni-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  9. s odstíny je to celkově docela boj.. na tvář bych v obchodech zkoušet nemohla. spíš než ta věc hygieny mi vadí to osvětlení - to je příšerný a odstíny pod nimi vůbec neodpovídají skutečnosti. většinou střílím dost od boku a buď to vyjde nebo ne. buď nechám korektor/pudr/make-up na zimu nebo na léto podle aktuálního odstínu pleti :D

    OdpovedaťOdstrániť