streda 16. októbra 2013

Víkend v Barcelone

        Tento víkend som "oslavovala" svoje 21. narodeniny a s priateľom sme sa rozhodli, že by bolo fajn osláviť to v Španielsku, keďže teraz nebývame veľmi ďaleko od španielskych hraníc. Konkrétne sme do Barcelony cestovali približne tri hodiny autom, čo je menej než ísť z Košíc do Bratislavy!:)
        Hotel sme si objednali asi mesiac a pol predtým. Na jednom zľavovom portáli sme našli ponuku ktorá zahŕňala 2 noci v štvorhviezdičkovom hoteli s raňajkami, uvítacím drinkom a prekvapením v izbe za 139 eur pre dve osoby, čo je podľa mňa skvelá cena za toto všetko! Hotel splnil naše očakávania, raňajky boli výborné a prekvapenie v izbe bolo sladké občerstvenie a fľaša vody.

       V Španielsku som bola poprvýkrát a páčilo sa mi tam. Len jedna vec ma znervózňovala, a to tá že nerozumiem ani slovo po španielsky. Pravdupovediac sme toho veľa za ten víkend nestihli, takže sme si sľúbili že sa tam ešte pred koncom tohto školského roka vrátime aby sme sa mohli pozrieť na všetko, čo sme nestihli. Samozrejme, tešila som sa aj na nejaké tie nákupy O:-) Zara je tam lacnejšia než vo Francúzsku a je tam tiež Primark. Cestou späť sme sa tiež zastavili v Andore, no o mojich nákpoch vám radšej napíšem v samostatnom poste :)

      A musím pochváliť môjho priateľa ktorý trafil všade kam sme šli bez toho aby sme zablúdili a to bez gps a mapy.. Len si vytlačil jeden screen z google maps kde bola Barcelona a okolie a plán metra. Ja fakt neviem ako to tí chlapi robia.. !


megaposteľ

welcome drink

 Najlepšia časť pobytu v hoteli. Pekne vidno rozdiel medzi Francúzom a Slovákom, ja klobásky, šunka, syr a priateľ len sladké :D





môj turistický outfit

monument ktorý ma sklamal! všade sú žeriavy a lešenia :/

Paella! (Falošná, dala som si ju s kuracím mäsom pretože ryby nejem, no výborná bola aj tak a ochutnala som priateľovu ozajstnú :)

Fastfoody sú naša slabosť..










sviečky pred katedrálou

15 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Bola super, ale boli sme s priatelom cez noc daleko od seba :D

      Odstrániť
  2. nádherné mesto! a úsmev ti veľmi pristane :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krásne fotky :) dúfam, že sa tam raz pôjdem pozrieť aj ja
    ten veľký drdol sa mi moc páči
    OhLaLilac

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jéé, to je nádhera :) také bych se tam ráda podívala..
    a máš překásný úsměv :))<3

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Fotky su skvele, Barcelona je naozaj krasne mesto. :) A dodatocne prajem vsetko najlepsie. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. je to tam tak fajnovo ine....a uz bolo trosku pozimsie? som myslela ze tam je celkom teplo este.
    na tu novu farbu vlasom si zacinam zvykat, je to take mäkksie.
    super tie okuliare su fajn, hlavne bez velkych nausnic :o)
    a co studujes vlastne?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V ten vikend bola dost zima :/ Nechapala som lebo u mna v Montpellier bolo dost teplo este, takze som si myslela ze tam bude tak isto ak nie teplejsie no a vobec mala som tam len balerinky a na konci vikendu uz som sa tesila domov ze si dam cizmy a ponozky :D Studujem aplikovane cuzdie jazyky (anglictina/nemcina)

      Odstrániť
  7. skvelé fotky! vyzerá to tam úžasne. :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. to je perfektní oslava narozenin :)) také jsem ve Španělsku nikdy nebyla, tak doufám, že se tam v budoucnu někdy podívám. ty hory jsou něco nádherného!

    OdpovedaťOdstrániť