štvrtok 19. septembra 2013

Nové vlasy

 Konečne som sa dostala k tomu, aby som napísala nový článok. Mala som ho napísať už skôr. Teda určite predtým, než som tu dala fotky s novými vlasmi a vy ste mi ich komentovali buď tak, že sa vám to páči alebo tak, že ee, toto nie. Takže tu máme jeden vysvetľujúci článok.

Na konci prázdnin som sa rozhodla, že už mám tej čiernej dosť a že chcem zmenu. Už ani neviem prečo. Len tak. Asi som sa veľmi nudila. Keď sa bol môj priateľ dať ostrihať, šla som do kaderníctva s ním a keďže tam pracuje naša kamarátka, tak som hneď zisťovala čo a ako. Už som si raz takouto zmenou prešla a nedopadlo to najlepšie, takže som sa dosť bála.

Vlasy si farbím asi od štrnástich rokov (možno už 13, veľmi si nepamätám, ale bolo to vcelku skoro). Vlasy som si hneď poprvýkrát nafarbila na čokoládovú. Potom som niekoľko rokov takto pokračovala a pred prvým ročníkom strednej školy som sa dala odfarbiť. Nie žeby som po tom túžila, ale môjmu ockovi sa moja tmavá farba vôôôbec nepáčila a tak mi dal peniaze a povedal že mám ísť ku kaderníčke, že nech mi tie vlasy nejak zosvetlí :D Tak som tam zašla a vyšla som odtiaľ ryšavo-hnedá. To sa mi tiež nepáčilo a snažila som sa to prefarbiť proste na hnedú. Lenže to nefungovalo. Svetlejšie farby sa na to vôbec nechytali, takže som sa opäť prefarbila na tú čokoládovú. Neskôr som prešla rovno na čiernu, pretože tá čokoládová niekedy vyzerala ako vyblednutá čierna a to sa mi tiež nepáčilo :D Ach jaj.. A tá čierna mi ostala až do konca augusta.


Pôvodná farba vlasov.


 V kaderníctve mi kamarátka vysvetlila že mi proste odfarbia vlasy a na to mi hodia nejakú "popolavú" farbu (bez červených a oranžových odleskov) a že by to malo dopadnúť dobre. A že môžem prísť hocikedy okrem pondelka, pretože v pondelky ona nepracuje. Prišla som tam v stredu a ona tam nebola. Musela ochorieť presne v ten deň, v ktorý som sa ja konečne rozhodla, nemyslela na to ako strašne to môže dopadnúť a vybrala som sa do kaderníctva. Keďže som už bola rozhodnutá, tak som si povedala že to proste urobím aj keď tu nie je. Veď čo to môže zmeniť, či mi tie vlasy robí ona alebo jej kolegyňa?

Vzala som si so sebou aj foťák, že vám všetko odfotím... A v momente keď som cvakla prvú fotku som sa dozvedela, že moja pamäťová karta ostala doma v počítači. Tak nič. Mojim cieľom bolo mať stredne hnedú farbu... ale hlavne BEZ RYŠAVÝCH ODLESKOV. Ani červených. Ani nič podobné. Proste HNEDÉ. Kaderníčka mi na to odpovedala, že po takomto odfarbení určite ostanú takéto odlesky. A toto je niečo čo ešte stále nechápem.. Žijeme v 21. storočí, človek sa už dostal na Mesiac aj na iné podivné miesta, vieme dnes už tlačiť mäso cez 3D kopírku a podobné hovadiny, zmeniť si pohlavie keď to uznáme za vhodné, ale nemôžme si odfarbiť vlasy bez toho, aby zostali ryšavé? :D

Tak som jej povedala, že nech urobí čo môže a že nech z toho proste bude čo najviac hnedá farba. Najprv mi teda na jednom pramienku vlasov urobila test, aby vedela či sa mi to dobre odfarbuje. Povedala že áno a pustila sa do celej hlavy. Najprv končeky (potom nechala pôsobiť), po nejakom čase dofarbila dĺžky a úplne nakoniec korienky kde je najmenej farby a odfarbuje sa to najrýchlejšie. Potom to všetko zmyla a moje vlasy boli ryšavé. Strašne škaredé, presne také, aké by som nikdy mať nechcela. Na to mi začala nanášať "hnedú" farbu. Zdala sa to byť hnedá, ale keď po chvíli ta farba na mojej pokožke začala oxidovať, bola fialovo-červená. Začala som teda panikáriť. Kamoška povedala, že sa na tú ryšavú má dať popolavá farba. Táto popolavá určite nie je. Aaaaaaaaaaaa!

Po odfarbení
No a ako to dopadlo môžte vidieť v predchádzajúcich postoch.. Stálo ma to 77 eur a som s výsledkom nespokojná. Po prvé je to odfarbené nerovnomerne a podruhé.. tá oranžovo-červená.. no FUJ. Nepristane mi to. Povedala som si ale že vydržím a že sa k čiernej len tak nevrátim. Boli by to vyhodené peniaze do vzduchu. A potom by som to ľutovala. Čierna mi samozrejme veľmi chýba a cítim sa škaredá (hlavne odkedy sa tá hnedá začala z vlasov vymývať a ostáva tá ryšavá). Pôvodne som plánovala nechať vlasom oddych až do polky októbra a potom ísť znova ku kaderníčke nech ma zbaví tej ryšavej a nech sa priblížim k mojej vysvívanej farbe. No už sa na to ani nemôžem pozerať, tak neviem... láka ma predstava toho, že by som si to doodfarbila doma.. ušetrila by som dosť peňazí.. ale dosť sa bojím.. Tak neviem. Nejaké rady? Skúsenosti? :)

Takéto vlasy sa mi strašne páčia!! :)
Inak dôvody toho, prečo som už nechcela čiernu:

- v zime som k tejto farbe príliš bledá, vyzerá to dobre jedine s opálením /make-upom, inak som ako Snehulienka
- samozrejme že keď som sa nenamaľovala a šla som tak do práce/školy, ľudia sa ma pýtali, či som chorá
-keď mi vlasy odrastali, vyzeralo to strašne.. akoby mi odrastali moje vlasy blond, biele a sivé.. niečo divné proste.. takže treba farbiť často inak je to škaredé :)



20 komentárov:

  1. Ja som sa rozhodla zbaviť čiernej začiatkom tohto roka (poslednýkrát som farbila pred Vianocami) a poctivo nechávam odrásť. Síce ma to "ombré" niekedy irituje, ale aspoň nezažívam ďalšie nepodarené farbenia. Držím prsty :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som to urcite nevydrzala :/ Nechat si z ciernych odrast tie moje svetle, to by vyzeralo fakt odporne :D A este by to trvalo minimalne dva roky s mojou dlzkou.. aj viac.

      Odstrániť
  2. tie ktoré sú na obrázku a páčia sa ti tak to sú jej prirodzené vlasy nefarbené a zospodu kúsok odfarbené na ombre.... čiže jedine, že necháš odrásť svoje...aj ja som ra mala tmavú a musela som nechať odrastať :/ teraz som ryšavá ale tak to bol moj cieľ... držíím palce

    Bzučo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na odrastanie som ani nemyslela :D Nemam na to trpezlivost a vyzeralo by to strasne s tou ciernou :P Uz len ked mam centimeter odrastene tak sa ma ludia pytaju ci to co mi odrasta su sive vlasy :D

      Odstrániť
  3. Tak to bych vraždila za takový výsledek...černá se stahuje jedině melírem, na to hodí světlý přeliv....takhle se stáhne nejlépe. Černou bych už taky nechtěla, zbavovala jsem se ji hodně dlouho a svoje hnědé teď miluji :). Když mám chuť na světlejší, nechám barvu vymýt a za nějaký čas dám nějakou plavou....když mám chuť na tmavší, koupím čokoládovou a jsem spokojená :))).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, to je na hnedych vlasoch dobre ze si to mozes zmenit ked sa ti zachce bez toho aby si si kompletne znicila vlasy.

      Odstrániť
  4. to máš stejnej problém jak já ;) taky jsem měla dlouhou černou, už dávno ji stáhla (chci to mít tmavé, ale ne černé, protože mi přijde, že ta barva je taková bez života, kus šutru, nuda) a kdykoli se obarvím na hnědo, tak je to časem prostě do červena (i když hnědá barva od castingu byla docela dobrá a tu červenou skoro odrovnala ..)

    a přesně, taky nechápu, proč s tím s dnešníma vymoženostma nejde do prdele nic dělat! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No asi sa dam na vyskum a ked pridem na to ako sa zbavit ciernych vlasov bez cervenych odleskov tak si to dam patentovat a zbohatnem :P

      Odstrániť
  5. Ak chces docielit to, co na obrazku, tak si kup cokoladovu hnedu. Ta prekryje tu rysavost. Tu novu farbu zvol ale taku, ktora sa vymyva po troch mesiacoch. Tym prefarbis tu cervenu a nasadis novy zelany odtien bez toho, aby sa to pokazilo. Takto som to urobila ja, ked som mala cierne vlasy ako ty. Po roku-dvoch som si nechala vymyt tu cokoladovu hnedu a mam teraz odtien ako si mala ty predtym, alebo ako je na tom spodnom obrazku. Mam to dokonca skoro ombre, lebo mne vyblednu tie spodne vlasy na slnku, hlavne ak som pri mori.
    Co ti este chcem povedat je, ze urcite ti neodrastaju nasedle vlasy, to iba tak posobi, neviem preco, ale je to tak.
    Zdaleka sa vyhybaj vo farbeni kadernickam a vlasy budu najsamsuper.
    Ja som si tiez roky farbila vlasy a teraz mam svoje a rozhodla som sa, ze si zacnem farbit, az ked budu sediviet.
    Ty mas velmi peknu vlastnu farbu vlasov, absolutne nepotrebujes farbit, max. to ombre alebo mierne zosvetlene pramienky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ano, cokoladova hneda by to prekryla, ale len preto ze je dost tmava. Ked som nosila pocas viacerych rokov cokoladovu tak sa to zmyvalo docervena. A aj tak chcem mat vlasy svetlejsie nez cokoladove takze to ani neskusam, prekrylo by mi to tu rysavu na tri tyzdne a potom by som to nechala vymyt a mala by som spat tie rysave odlesky. Inak ja samozrejme viem ze mi neodrastaju sive vlasy, to len ludom sa zdalo pretoze ta moja farba takto pri tej ciernej vyzerala :D

      Odstrániť
  6. s takymto problemom sa v praci stretavam takmer kazdy treti den... a v prvom rade netreba vinu len na kadernikcu. ked sa dlhe roky farbis sama doma lacnou farbou z obchodu, a este k tomu ciernou, a neodborne, nemozes cakat ani pekny vysledok, kadernicka nevie, ako sa ti farby vrstvili, ktore casti boli natrete viackrat, a ktore menej, preto to mas nerovnomerne. dalsia vec je, ze ta mala uplne informovat ake to bude mat dalsie farebne nasledky, aby si na to bola pripravena. k tej fotke vlasov ktore sa ti pacia.. modelky z VS vdacia svojim krasnym hrivam hlavne priceskom :) tak good luck, bud silna, vytrvala, a zelam uspesne zbavenie sa rysavej :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keby len príčesky, ale aj staci našiť cudzie vlasy na niečo ako silonku a dat si na hlavu a huraa mam nove ine zdrave vlasy :) cernosky to tak robia lebo svoje maju veeelmi kucerave ..a nielen ony

      Odstrániť
    2. ano, ja nie som proti priceskom, ani inym skraslovacim metodam, kto vie ako na to nech sa paci :P

      Odstrániť
    3. namiesto toho, aby si poradila, tak len trepes.

      Odstrániť
    4. Vinu na kadernicku hadzem preto, lebo mi na tie rysave vlasy dala nejaku cerveno-hnedu farbu, ktora este viac posilnila tie rysave odlesky. Pred odfarbenim som jej samozrejme vysvetlovala na ktorych miestach som si tie vlasy farbila najviac. Ale jasne ze nemozme vediet ako to dopadne. Aj ked.. podla mna to mohlo dopadnut lepsie, no teraz uz je zbytocne sa nad tym zamyslat, radsej sa zamyslam nad tym, co s tym budem robit dalej aby som sa dostala k farbe ktora mi bude vyhovovat :)

      Odstrániť
    5. Tak to je pruser... Vyhladaj kadernictvo v ktorom pouzivaju Revlon A farby High Coverage, su to farby na sedive vlasy, ale ako jedine sa mozu davat aj na nesedive a maju 100% kryciu schopnost... Lepsie ako loreal dokonca. To by mohlo tvoj problem vyriesit. A navyse su tie farby olejove, tak ti vlasy aj trosku ponodfarbeni zregeneruju.

      Odstrániť
    6. Dakujem za rady! Ta regeneracia by nebola na skodu...

      Odstrániť
  7. Pohode:) potom napis ako to dopadlo:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Co mas proti rysavej a cervenej? :D 3x hadaj kto sa ta pyta :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ked je na inych vlasoch tak nic, ked je na mojich tak ju nenavidim! :D

      Odstrániť