piatok 2. augusta 2013

Podprsenkové problémy

             Dnešný článok bude na čisto dievčenskú tému, no už to na blogoch nie je nič nové. Naposledy som skvelý článok čítala u Plum Foolery (TU) a zrejme prvýkrát som si uvedomila, že som si stále vyberala zle. Vždy som sa totiž čudovala, prečo mi tie podprsenky z bežných obchodov nesedia. V obchode som si vyberala tak, že som si najprv prehliadla všetky podprsenky veľkosti B a potom som vzala tú, pri ktorej bolo najmenšie číslo. Rýchlo som podprsenku vyskúšala, vcelku to sedelo, zaplatila som a bolo. Niečo iné je však vyskúšať si tú podprsenku narýchlo v obchode a iné mať ju na sebe celý deň. Až vtedy sa väčšinou ukázalo, že podprsenka mi vôbec nesedí, niektoré "padali" nadol, niektoré príliš tlačili... Vo väčšine prípadov bol však problém ten, že sa po pár dňoch nosenia obvod roztiahol a už mi nesedeli..
         
  Dôvod je ten, že v bežných obchodoch ani moju správnu veľkosť nepredávajú. Mám totiž dosť malý obvod hrudníka. Chcela som ale využiť letných zliav a nakúpiť si nejaké podprsenky do zásoby. Videla som, že v jednom obchode mali 70 percentné zľavy, tak som najprv našla ich stránky na internete, pomerala sa a zistila som svoju správnu veľkosť. Francúzske veľkosti podprseniek sú na rozdiel od našich posunuté o 15 čísiel. To znamená, že ak na Slovensku máte 70B, vo Francúzsku máte 85B atď. Mne na stránke vyšlo, že moja veľkosť je 80D (Čiže slovenská 65D). Hneď som aj na stránke dala vyhľadávať podprsenky tejto veľkosti a žiadne mi to napriek tomu, že táto veľkosť bola v možnostiach výberu nenašlo. Mali len 80A a 80B. Pripadalo mi to zvláštne ale vybrala som sa rovno do obchodu.

           V obchode som si rýchlo prezrela podprsenky a svoju veľkosť som samozrejme nenašla. Bol tam ten zvyčajný "zľavový bordel" a nechcelo sa mi v tom hrabať takže som rovno šla za predavačkou a opýtala som sa, či majú ešte nejaké podprsenky v mojej veľkosti. Odpoveď: veľkosť 80D neexistuje. Povedala som jej, že na stránkach obchodu mi po výpočte vyšla presne táto veľkosť. A ona že tam popísali hlúposti a že taká naozaj neexistuje. Hneď som si pomyslela svoje. Jasné, že taká existuje, neviem kde tá predavačka žije ale len preto, že to v tom obchode nepredávajú, to ešte neznamená, že taká neexistuje. Pre istotu si ma premerala znova a určila mi novú veľkosť - 85C. Ok, šla som si teda nejakú vyskúšať. Podprsenka mi síce sadla, no 80D by mi určite sedela lepšie. Keď obvod povolí, určite mi to už tak dobre sedieť nebude. Podľa predavačky sa obvod neroztiahne, ale ja som si takmer istá, že áno.
           Keďže bol zľavnený takmer celý obchod a podprsenky vychádzali po zľave na 5 eur, vyskúšala som ich asi 20 a vybrala som si tie, ktoré boli ušité "natesno" a dobre mi sedeli. Za 8 podprseniek som zaplatila asi 42 eur, takže sa to určite oplatilo. Zatiaľ sa budem musiet uspokojiť aj s touto veľkosťou, pretože 80D som v obchodoch ešte nevidela a na internete sú tie podprsenky dosť drahé :/

 
Tašky majú v tom obchode nádhernél, to sa musí uznať! :) Už len predavačky by to chcelo vylepšit :D




Predtým som nosila len hladké, jednoduché podprsenky, väčšinou čiernej alebo bielej farby. Rozhodla som sa kúpiť si aj iné farby a niečo viac "ženské".




No a nakoniec som si kúpila v zľavách aj niekoľko gatiek :D Spodné prádlo nakpujem zásadne v zľavách pretože sa mi za to nechce vyhadzovať veľa peňazí.. Väčšinou stoja v obchodoch jedny gaťky okolo 6 eur a vyššie, takže radšej nakupujem za polovičnú cenu :)

Dúfam, že vás fotka gatiek nepohoršila :D

Máte aj vy problém s veľkosťou spodného prádla/podprsenky v obchodoch?

22 komentárov:

  1. Nepohorsila, naopak, jsou moc hezke vsechny! Ja mivala 75E (v CR teda) a taky jsem mela problemy a barvy nebo strihy? Vsude mi nabizeli maximalne zmensovaci... Ale marks and spencer mival obcas fajne a v ruznych velikostech, ale nevim, jestli i v te tvoji...:)
    Ted mam 75D a to uz se da :D nastesti:)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm tak ja by som potrebovala skor zvacsovaciu nez zmensovaciu podprsenku :D

      Odstrániť
  2. ja mám zas problém s tým, že keď sa mi nejaká podprsenka v obchode páči je úplne vystužená , takže by som to tam asi ťažko vmestila :D..inak všetky podprsenky čo si kúpila sú fakt pekné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ahoj, moja kamaratka ma presne tuto velkost. ona si kupi radsej spravne kosicky a u krajcirky si da zuzit ten obvod. ukazovala mi to, zosili to naozaj celkom pekne.

    tie podprsenku su velmi krasne. pockaj, to si naozaj kupila 8 ks, ja sa zblaznim!

    moj problem je opacny. ja mam hrozne siroky obvod pod prsami, rovna sa 79 cm ale mensie prsia. co ja spravim? kupim si 70B, vtedy mi sedi perfektne kosik a kupujem si v specialnom obchode taky nadstavovac dozadu na rozsirenie. bohuzial maju ich iba biele, bezove a cierne, takze tym pokazim celu podprsenku,ale uz sa nad tym nerozculujem, ja chcem dychat! ak sa niektora po case roztiahne, som najstastnejsi clovek.

    mne nesedi ale celkovo skoro nic, napr. pri nohaviciach mi je siroky pas a odstava to vzadu na krizoch. pri topankach zazivam nervove stavy, lebo mam polovicne cislo a este k tomu mam vysoky nart, ale vpredu uzke prsty.
    tricka su mi pravidelne uzke v ramenach.
    teraz si myslis, ze som nejaka zdeformovana, ale nie, vyzeram vcelku normalne, na zaciatku mi ani predavacky neveria, ak ich upozornim, ze so mnou to bude tazsie, ale az potom pochopia :o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne by sa zasa k tej krajcirke chodit nechcelo, a vo Fr by to urcite aj vyslo draho.. Ani s nohavicami sa mi nechce chodit ku krajcirke na skratenie takze viem ze nakoniec by som s tam tou podprsenkou nesla:/
      Inak ano kupila som ich 8 :D lebo som mala dokopy asi 4 podprsenky doma (nositelne) takze som potrebovala nove a az do dalsich zliav si urcite ziadne nekupim.
      Tie "predlzovacky" na podprsenky som v obchodoch videla a je pravda ze ich nemaju vo vela farbach.. no mozno na e-bayi? Tam najdes snad vsetko :D

      Odstrániť
    2. ja sa musim priznat ze mam tusim 8 co mi tam lezia a len okrasluju zasuvku.
      a potom len tri co su pouzitelne, dve cierne hladke a jedna biela hladka.
      viem, je to hrozna bieda, musim to aj zacat riesit, par krat som bola hladat, ale skoncila som skoro s placom v obchode. sem tam vytiahnem jednu z tych osmych a do vecera sa idem zblaznit pre to nepohodlie...

      Odstrániť
  4. Ja mam vlastne podobny problem, tiez mi maloktora podprsenka sedi a hoci nemam moc velke prsia neznasam tie vystuzene, ktore maju tak tri centimetre vystuze, na to som uplne alergicka. A asi ako kazda, aj ja mam rada kvalitne spodne pradlo, ale tiez nie som ochotna dat za nohavicky 15 €, cize tiez radsej nakupujem vo vypredajoch. ;)
    Inak mna vobec nepohorsuju fotky nohaviciek, praveze su podla mna velmi pekne a podprsenky tiez. :)
    Inak palec hore za to ako casto teraz prispievas, len tak dalej! ;) Inak chystas sa niekam na dovcu?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Blog ma bavi ovela viac odkedy mam zrkadlovku! Cize preto je tu viac prispevkov..a este preto, ze mam vela casu, ma ma kto fotit atd. Na nejaku ozajstnu dvojtyzdnovu dovolenku sa nechystam, po prve preto ze som si kupila zrkadlovku (:D) a po druhe preto ze mi plany prekazilo hladanie noveho bytu a stahovanie sa. Uz sme s priatelom boli na juhu Francuzska na zaciatku jula asi na 5 dni a urcite tam pojdeme aj v auguste aspon na tyzden, momentalne som v Parizi, a planujeme aj vikend v Barcelone takze ked to tak dam dokopy som na dovolenke cele prazdniny :D

      Odstrániť
  5. Upřímně řečeno v obchodech mě to jejich číslování rozčiluje... číslujou to tak že moje 70-75B se někdy najde v osmdesátce jindy abych sáhla do dětského:D! Ale nakoupila si skvěle, nádhera! Měj se fajn :*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano este k tomu som zabudla napisat ze v kazdom obchode je to trosku ine co sa tyka velkosti :/

      Odstrániť
  6. krásne si nakúpila a tie tašky sú fakt rozkošné:)
    nati

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Fúha, toho je teda dosť ! :D Také pekné, zlaté sú a design tašiek sa mi tiež páči :3

    Gabrielle Crystal RoseBonniee ~
    GIVEAWAY with Firmoo.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super podprsenky predávajú v F&F - mám ich odtiaľ asi 6, sú úplne jednoduché, pekné, majú klasiku aj farebné, dobre sedia, neroztiahnu sa, žiadne deformačné vypchávky, supertvrdé kostice, ani nič podobné... V balíčku sú dve, tuším, spolu za 12 € a nohavičky k nim sa dajú dokúpiť (tangá alebo klasické) dvoje za cca 6 €. Samodržky majú super v H&M, najstaršiu mám už 2 roky (stále ich predávajú) a drží stále ako nová. DayByDay

    OdpovedaťOdstrániť
  9. nádherné prádlo. výběr podprsenky je pro mě také docela peklo, protože mám přesně opačný problém - hodně široký obvod a ten ve většině obchodů také neseženu. vybrala si krásné kousky a ta cena je parádní za tolik podprsenek!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Krásné prádlo :) Já mám naštěstí nikdy s výběrem podprsenek problém neměla.. A snad to tak zůstane :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. No já mám pocit, že mi taky kolikrát podprsenka prostě nesedí, třeba v New Yorkeru mají moc krásné, ale prostě mi skoro vždycky nesedí tak, jak by měla. Teď jsem si koupila dvě od F&F a zatím spokojenost :)

    P.S. Ráda bych tě pozvala na Giveaway na mém blogu :)

    http://estrella-2012.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  12. nemám sice naštěstí 65, ale taky mám oproti prsům dost malý obvod...nejsem sice žádná průhledná malá roztomiloučká princezna, ale mam dost malý úzký záda...jakou velikost ve skutečnosti mám, netuším, prostě to vždycky tipnu od oka, pár nejbližších velikostí vyzkoušim a co nejvíc sedí, beru...a hodně mě to nebaví, takže spodní prádlo nakupuju max. 2x ročně, takže myslim, že koupit 8 kusů najednou, zvlášt pokud pěkně sedí, byl dobrej nápad...navíc vyšly na málo a jsou moc pěkný=)

    ale zas jako nestěžuju si, jestli se mi u lidí (hlavně u holek) něco nelíbí, tak určitě tlustý veliký záda

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Jedna podprsenka hezčí než druhá a jen za tu taštičku bych byla ochotna zaplatit :) Jinak naštěstí problém s velikostí nemám po tom co jsem objevila Triolu.
    Just be yourself by Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ahoj,ja mám presne tú istú veľkosť a presne tie isté podprsenkové problémy :) Mne sa veľmi osvedčil ASOS,hlavne Wonderbra uzasne sedi ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ja problem nemam, ale kamaradka ma obvod kolem 60 a a vetsi prsa, v Praze si s ni nevedeli rady ani v obchode, kde slibuji, ze maji vsechny velikosti. Jedna jedina by ji celkem sedela, kdyby ji upravili, ale mela strop 120 euro na jeden kus (uz byla zoufala), tahle stala 160 kvuli zdobeni.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ty podprsenky jsou taaak krásné. To je přesně to co hledám. Určitě na ty stránky kouknu a nějaké si objednám. Já teď musím kompletně obměnit podprsenky ve svém šatníku, protože jsem podstoupila před nedávnem tento zákrok potom, co jsem dokojila své druhé dítě. Moc děkuji za tip.

    OdpovedaťOdstrániť