utorok 28. februára 2012

Domáce farbenie vlasov

   Práve dnes som si doma farbila vlasy a tak mi napadlo, že o tom napíšem článok. Ja osobne si vlasy nedávam farbiť v kaderníctve pretože by som zbytočne míňala veľa peňazí za niečo čo si môžem doma urobiť zadarmo (ak nepočítame cenu farby, ktorá ma vyjde na 3 eurá na Slovensku a 5 eur vo Francúzsku). Okrem toho si ich farbím na čierno takže nemám čo pokaziť.

  Vlasy mi vždy farbila moja mamka alebo minulý rok moja spolubývajúca. Odkedy však bývam s priateľom, musím si ich farbiť sama. Myslela som si že to je nemožné, ale dá sa to :) Takže ponúkam taký menší návod.

Čo budete potrebovať :

- farbu samozrejme :)
- hrebeň
- štetec na nanášanie
- gumičku alebo štipec

Okrem toho som použila aj také pomôcky ako krém na tvár, odlakovač a vatové tampóny.

Postup :

1.) Vlasy si treba veľmi dobre rozčesať.

2.) Okolo línie vlasov, na uši a na krk (proste všade kde nechcete mať farbu), si naneste veľmi hrubú vrstvu nejakého dosť mastného krému. Vyhnete sa tak nafarbenej pokožke.

3.) Zmiešajte farbu, dajte si rukavice a začnite farbiť. Ja začínam od stredu hlavy vpredu až ku každému uchu. Zakaždým si spravím cestičku, nafarbím, opäť cestičku hneď vedľa, nafarbím,a tak ďalej. Potom prejdem na strednú časť hlavy a nakoniec zadná časť hlavy. Aj keď si tam nedovidím, tak cítim, že kam nanášam farbu.

4.) Nakoniec si vlasy stiahnem do gumičky.

5.) Hneď ako dokončíte farbenie, dajte si na vatový tampón odlakovač a vyčistite všetky miesta ktoré su zašpinené farbou a nemajú byť. Hlavne čelo, uši a vzadu a na krku si pomôžte ešte jedným zrkadlom. Odlakovač je jediná vec ktorá naozaj pomáha odstrániť farbu z pokožky. Jemnejšia verzia je odličovač s alkoholom, ale ten odlakovač ako jediný zaberá na 100 %.

6.) Vyčkajte určený čas napísaný na krabičke, vlasy poriadne opláchnite ( až dokiaľ voda nebude číra). Naneste regenerujúci balzam ktorý je vačšinou pribalený v krabičke, počkajte 5 minút, znovu opláchnite a hotovo :)

Pri niektorých farbách sa píše že po opláchnutí farby treba ešte umyť vlasy normálnym šampónom, ale to nie je pravidlo.Ja to nerobím pretože už len pri oplachovaní farby strávim večnosť, kým je voda číra.

To je všetko :) Už len vysušiť a pozrieť výsledok!



8 komentárov:

  1. Taky si barvíme s dcerami vlasy samy...A když si vypomůžeme, zvládáme už i melíry :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na tej prvej fotke si prekrasnaaaa robi :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ta první fotka je úžasná! Taková ťuťuňuňu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. aj ja si farbím vlasy úplne sama..tiež som si myslela, že sa to nedá, ale opak je pravdou :-)
    ja na miesto toho odlakovaču používam priateľovu vodu po holení :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jednou se mi domácí barvení vlasů tak šíleně nepovedlo, že od té doby chodím jen ke kadeřnici :D
    -zvu tě na GIVEAWAY
    http://terezapolomikova.blogspot.com/2012/02/1-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Moc ti to sluší!!! Na svém blogu mám giveaway, kdyby ses chtěla zúčastnit:)

    http://stylewithoutlimits.blogspot.com/2012/02/first-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. vtipné fotky :-)
    Já si barvila jednou vlasy ve 14ti :D a poté už jsem se do toho raději nepouštěla, protože jsem přišla na to, že je nejlepší přirozenost :)

    OdpovedaťOdstrániť