streda 16. novembra 2011

Ako byť dokonalým blogerom

    Neviem či mávate také obdobia, aké mám práve teraz ja: cítim sa škaredá,tučná,s hroznou pleťou, hroznými vlasmi, príliš bledá, nemám si absolútne čo obliecť a cítim sa proste nesvoja. Preto tá absencia outfitových fotiek. Minule som ich aj pár nafotila, no ked som uvidela fotky, okamžite som ich vymazala a len som sa cítila ešte horšie. Mám pocit, že vám momentálne nemám čo ukázať. Tak aspoň napíšem článok.

Ospravedlňte prosím vás nedostatok mäkčeňov pri písmenku d- a chýbajúce dlžne, bohužial ked stlačím klávesnicu kde je mäkčeň a dlžeň, namiesto vybraného znaku mi to zavrie okno so všetkými stránkami. Záhada!

O tomto článku premýšľam už dlhšie, či áno alebo nie, ale povedala som si prečo nie? Minule som čítala niečo podobné na inom blogu a len som súhlasne pritakávala. Upozorňujem vopred, že som si vedomá, že môj blog nemá veľa čitateľov a nepredvádzam tu super originálne veci, proste tento článok píšem skôr ako čitateľ, nie ako bloger. Neodsudzujem nikoho kto sa nájde v týchto bodoch. Ja sama nevylučujem že to nerobím či robiť niekedy nebudem.

Takže, čo robí správna blogerka pre záruku vysokej sledovanosti?                          

1.) Správna blogerka je iná ako ostatné.

Hlavne sa odlišovať a byť "IN". Kombinovanie a ladenie farieb? To už dnes nie je potrebné. Krikľavoružové silonky, hnedé čižmy, modrá kabelka - žiadny problém. Všimla som si tiež, že pomenovať farby normálnym spôsobom už tiež nie je v kurze. Z bordovej sa stala vínová, zo svetlohnedej či béžovej camel. Roztrhané oblečenie, vrstvenie čo najviac kúskov oblečenia a doplnkov,tak, že z toho vznikne jedno veľké všeličo ktoré nemá hlavu ani pätu , aj to je užitočné.

2.) Treba nosiť to, čo je práve in. 

A preto som sa v lete pozerala na levis kraťasy, najlepšie podomácky odstrihnuté zo storočných riflí zo sekáču, inštalatérske tašky, priesvitné blúzky, okuliare "lennonky" ktoré nepristanú skoro nikomu. Kto nemá oxfordky, akoby ani neexistoval.Normálne kabelky pomaly upadajú do zabudnutia, je tu totiž "psaníčko". Na zimu tu máme kožušinu z HM okolo krku, UGG čižmy a kto nemá kruhový šál, najlepšie vínovej farby, nech ani nelezie von. 

K tomu všetkému sa viaže dalšia podstatná vec - kde toto všetko kúpiť? 
Jednoznačne treba zájsť raz za čas do sekáču. Chodiť pravidelne do Zary a HM je nevyhnutné. Stránky romwe a asos by ste mali mať uložené medzi najobľúbenejšími stránkami.

A nezabudnite - každý outfit do ktorého zakomponujete úzky opasok je IN. Najlepšie je ním previazať nejaké "oversized" tričko, prípadne sveter či veľkú košeľu. 

3.) Angličtina je vaša najlepšia kamoška.
Kto nevie anglicky, nech ani nerobí blog. (Alebo skôr nech nečíta?). Vo vašom slovníku by sa mali objaviť slová ako oversized, clutch, new in, beauty tip,skinny jeans, giveaway, DIY ( každý správny bloger aspoň raz za čas vytvorí niečo DIY),showroom, a všetky kúsky oblečenia by ste mali ovládať aj v angličtine.

4.) Chodiť do Starbucksu a fotiť sa s pohárom.

Bez komentára.

5.) "Inšpirácia" a iné odveciny.

Dať si na blog plno všeliakých fotiek stiahnutých z netu.A vravieť tomu inšpirácia. Ja si myslím, že ked sa chcem pozrieť na profesionálne fotené obrázky, vyretušované a stokrát upravené vo photoshope, este k tomu od niekoho úplne cudzieho, tak si ich vyhľadám na nete a mám. Ked sledujem nejaký blog, tak preto, že chcem vidieť čo nosí ten daný človek a nie to, čo nosí dalších sto cudzích ľudí. Ak to autorka blogu nafotí sama, tak prečo nie? 

6.) Vety typu: V zahraničí je to všetko inak.

Obohraná pesnička o tom, ako je slovenská a česká úroveň obliekania skoro nulová, že u nás vládne uniformita typu : botasky, tričko a mikina. Ja sa pýtam - čo sú potom blogerky ak nie to isté? Jedna začne nosiť vínovú - nosia ju všetci. Tak isto lennonky aj levisky. Nebudem to tu rozpisovať, bod č. 2 je toho dôkazom. Iná výhovorka : v zahraničí je to normálne, tam na vás nikto "nečumí" ako u nás ak si oblečiem to alebo to. O tom, čo je "normálne" v zahraničí, by sa dalo polemizovať. Vezmime si len takú Ameriku a .. radšej nič.


7.) Kozmetika.

Rozoberať každú jednu blbosť ktorú ste si kedy kúpili - tendencia niektorých blogov. V poslednej dobe som zaregistrovala priveľa príspevkov o kozmetike, a tak sa mi stáva že čítam pravidelne a do detajlov o každom jednom laku, šampone, rúži, atd. Fajn, keby to bola stručná verzia, ale ked sa niekto rozpisuje o jednom laku na nechty na 20 riadkov, vravím si - čo mi to dalo?A to nehovorím o večne omieľaných značkách a produktoch o ktroých si prečítam stokrát to isté.

8.) Zrkadlovka.

Zrkadlovka je akýsi základ pre blog na vysokej úrovni. Je pravda, že fotky to robí krásne. No niekedy mám pocit, že kvalita fotiek vysoko prevyšuje kvalitu štýlu obliekania; že sa necháme ovplyvniť peknými fotkami , na ktorých aj tie najškaredšie veci vyzerajú oveľa krajšie. 
Iný uhol pohľadu mám tiež na vysoko"umelecké" blogy, kde nachádzam fotky typu - hlbokomyseľne pozerám do zeme,  mám taký "zasnívaný" pohľad, na tanieri sa mi objavilo to a to.. 

9.) Hlavne BEZ KRITIKY.

Aj vy ste si všimli, že 99,9 % komentárov je pozitívnych? Vždy! Kritika nie je vítaná. Nech si daná blogerka oblečie čokoľvek, nech má cez 1000 následníkov, vždy sa každému všetko páči. Nech si oblečie čokoľvek. Zaujímavé! Mám pocit, že v tomto blog-svete vládne  faloš. A strach z vyjadrenia vlastného názoru. Bohužiaľ, aj ked nejaký anonym napíše, že sa mu niečo nepáči, odozva je bud žiadna alebo typu: ak sa ti nepáči, nepozeraj.

A takto by sme mohli vymenovávať až donekonečna. Dúfam, že som vás neunudila na smrť.

A skoro by som zabudla - tak ako som mala po krk príspekov o Fashion Weeku v Prahe, tak sa mi teraz oči prevaľujú smerom hore ked vidím VERSACE FOR HM. Všetci o tom vieme, všetci sme to videli. Skoro nikomu sa to nepáči. Ale aj tak si o tom ešte mininmálne päťkrát prečítam.


17 komentárov:

  1. 1-vystihnuté dokonalo!
    no niekedy sa kombinovanie podarí..ja radšej jednoduchosť :D
    2.kruhový šál a Ugg (nepravé) mám,kvôli pohodliu..nemienim sa obliekať tak,aby sa to páčilo INÝM.ja milujem pohodlie a na papučky a šále nedám dopustiť! :D
    trendom nepodlieham-nemám levisky,lennonky ani oxfordky..na romwe mám alergiu :D
    3-nemám rada poangličovanie!
    4-v Starbuckse som v živote nebola :D:D
    5-čítaš mi myšlienky??také články ani neotváram :D
    6-poviem takto..vidím denno denne veľmi veľa žien..polovica z nich uteká hneď po práci domov,aby stihla navariť pre deti a manžela..kedy stihnú okukávať módne trendy?a najhoršie je,keď riešia druhých..preboha,veď to majú byť módne blogy a nie súťaž v ohováraní preboha!!
    7-čítam recenzie len o tom,čo by som chcela skúsiť,alebo čo mám aby som porovnala výsledky..recenzie sa mi páčia asi na 2 blogoch,kde to robia dobre
    8-po zrkadlovke túžim aj ja,ale kedže nezarábam,tak skoro nebude :D môj dvojročný foťáčik je v stave:batéria vybitá za 18 minút,nezaostruje pri natáčaní :D
    9-ja moc rada komenáte typu :to sa mi nepáči nepíšem,radšej to zavriem a idem ďalej..rada však vyjadrím názor typu "dala by som k tomu iné topánky/tričko" proste tak :D a keď mám problém,napíšem správu..urobila som to už viac krát...
    versace-obohraná rozprávka,to už ani neotváram,škoda reči..
    inak zbožňujem ťa čím dalej tým viac (nemám čo negatívne napísať) :D
    myslím to úprimne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to Versace mi tiež už ide hore krkom..nemám čo čítať :-P a inak si to všetko vystihla..ale fotku s tým pohárom by som raz chcela aj ja :D:D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mocdobře napsané :D směju se jak to čtu , odstřihnuté levisky lennonky :D Ale oxfordky mám ve všech barvách ! :( :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja mam tiez oxfordky :) Ten clanok nie je zamerany proti ludom ktory sa najdu v niektorych podoch, je to skor na pobavenie a skonstatovanie, zhrnutie toho co vidim na blogoch.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc dobře jsi to všechno vystihla ! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. a robíš to sama píšeš sem o kozmetike, ale vobec nie dobre, anglictina, ty zasa pouzivas francuzstinu, opat nie moc dobre, nosiť vytrihy a sukne???sorry, ale to si pozriem na ktorejkolvek dedinskej zabave. si starsna, naozaj. tricko s trapnymi napismi ako sexy a odobne, k tomu leginy (pravdaze tricko dopasa musi byt) a stekle!ach to je fakt vkusne!
    ale si tym mixom veci mas pravdu, s vela vecmi, ale akokeby si ty bola vystavny kus!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. No, a presne pre takych ako ty je pri tom clanku napisane, ze "som si vedomá, že môj blog nemá veľa čitateľov a nepredvádzam tu super originálne veci," a ze: "Ja sama nevylučujem že to nerobím či robiť niekedy nebudem."
    Dalej ziadne recenzie o kozmetike tu nepisem.
    Do francuzstiny prekladam, nepouzivam ju ked pisem po slovensky - v clanku si teda nepochopila o co islo.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. :D juj som hrozny bloger:)

    Ale robim giveaway :)
    Zapojit sa mozes tu:
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/2011/11/second-international-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  9. myslím, že článek plní účel - člověk ho přečte celý :-) mě pobavil, v něčem s tebou souhlasím, některých "hrůz" se dopouštím i já :-) .... ode mě máš pochvalu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. No teda :-D Ne že bych četla kvanta módních blogů, kdysi jsem to čítávala v práci, když byla nuda.. Ale sem tam i teď přeci jen někam zabloudím a musím říct, že v téhle kritice blogů máš, dle mého názoru, ale úplnou pravdu. Ono to sice ničemu nepomůže to napsat, pochybuju, že by si z toho většina lidí, kterých se to týká něco vzala.. Chleba taky levnější nebude, ale aspoň jsem se opravdu pobavila, díky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. presne si vystihla vsetko, co vladne na tychto blogoch, vo vsetkom suhlasim, hlavne s poslednym bodom!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Tak tento článok je skvelý. Je to presne tak, ako píšeš. Každý blog je o tom istom, každá miluje vínovú, oversized veci a tak ďalej. Mne osobne najviac vadia anglické slová v texte, to vyslovene neznášam. A to, že všetci komentujú, ako sa im to páči, aj keď slečna vyzerá, ako bezdomovec, to je čerešnička na torte:D. No dajú sa nájsť aj dobré blogy- česť výnimkám:).

    OdpovedaťOdstrániť
  13. jjé, to je prfektní,, hahhaa, dlouho jsem se u blogu tak nepobavila :D

    OdpovedaťOdstrániť