sobota 26. novembra 2011

Závislosť či nevyhnutnosť?

    V minulom prispevku som napisala, ze kazde rano pouzivam 5 roznych kremov. Nedavno som v telke videla relaciu o ludoch posadnutych krasou. A ked som tam videla jednu starsiu pani, ktora sa kazde rano a kazdy vecer kremovala nespocetnym moznostvom kremov (zabila tym skoro 2 hodiny kazdy vecer!) - zhrozila som sa. Hned som si spomenula na to, ako si kazde rano natieram svojich 5 kremov. Co ak skoncim ako ona?
    No na svoju obhajobu by som chcela povedat, ze najradsej by som pouzivala na cele telo jeden, ako kedysi. Je to praktickejsie a rychlejsie. No kedze uz odmalicka mam kozne problemy, mozne to nie je.


   Kremy ktore pouzivam:
   
1.) Balea proti celulitide : ako kazdy krem proti celulitide, nema skoro ziadny ucinok, ale pouzivam ho pre dobry pocit :D

2.) Bioderma Sebium Pore Refiner : mam ho kratko takze vysledky zatial nevidim. Je hrozne malinky, takze si davam kazde rano na tvar len malo - priblizne velkost hrasku.

3.) Fucicort krem na ekzem : jednoznacne nevyhnutny. Ekzem mam uz od narodenia a je to hrozne otravna zalezitost. Vzdy sa v noci skriabem po celom tele, niekedy az do krvi. Opalit sa rovnomerne? Nemozne. Tam kde mam ekzem mi ostavaju len biele flaky.

4.) Veet After Care - krem proti zarastaniu chlpkov : s holenim noh som prestala uz pred par rokmi. Poznam len malo dievcat ktore maju taky isty problem ako ja - no tie ktore to poznaju ma urcite pochopia. Zavidim vsetkym dievcatam so svetlymi jemnymi chlpkami ktore staci oholit raz-dvakrat do tyzdna a ktore ani nevidno ked dorastaju. V casom ked som si holila nohy, rano som si ich oholila, vecer uz bolo vidno ze dorastaju. Boli odporne, hrube, cierne a vsade. Tak som zacala chodit na depilaciu - a je to ta uplne najlepsia vec! Nevydrzi mi to sice mesiac , po dvoch tyzdnoch zacinaju rast a po troch uz sa daju aj odstranit, ale mat hladke nohy viac ako jeden den - to som predtym vobec nepoznala!

Jedina nevyhoda je zarastanie chlpkov. Kremy na to velmi nepomahaju. Tento od Veetu nie je zly,mam ich jednoznacne menej ,ale aj tak. Ak mate nejake tipy tak sem s nimi prosim! Zarastajuce chlpky ktore sa zapalia robia velmi nepekne jazvy :( Ktorych mam nie malo.

5.) Balea Bodycreme Cocos : NADHERNE VONIA! Ale fakt uzasne :) Pouzivam ho na vsetky zvysne casti tela kde som uz nenatrela iny krem. Hydratuje priemerne, ale uz len kvoli tej voni sa fakt oplati ho kupit .

6 komentárov:

  1. AHoj!
    Pekný príspevok, a ja, že to je normálne používať tak veľa krémov!:D ja to robím tiež!

    3. ekzém mám aj ja, našťastie zatiaľ len na jednej ruke trocha...a snažím sa s tým bojovať...natieram natieram, asi skúsim tvoju mastičku...:(

    4. Tento problém som mala presne aj ja! Hnusné tmavé, hrubé chlpy, ktoré rýchlo rástli a robili sa mi po holení červené bodky, zarastali niekedy, no hrôza...
    A potom som dostala Philips Satin Perfect epilátor a som s ním nadmieru spokojná..investícia sa vyplatila, moje nohy vydržia bez chlpov týždeň, potom začnú rásť ale už len také jemné, svetlejšie(veď to poznáš aj ty..) a vôbec mi nezarastajú..konečne žiadne začervenania, aj keď tesne po epilácii ich mám podráždené kúsok...
    Nejako mi to zarastanie a problémy zmizli (a to som sa pripravovala, že mi budú zarastať:D).
    Nepoužívam žiadne special krémy proti zarastaniu, iba hydratujem:)
    Ja by som asi nechodila na depiláciu niekde do salónu, určite je to finančne náročnejšie ako jednorázová kúpa...
    No neviem no možno ti problémy zmiznú...a na každého účinkuje niečo iné..ber môj koment ako moju osobnú skúsenosť:D
    Prajem veľa úspechov :D
    Maj sa pekne:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super článok, nič na tom neni, že používaš toľko krémov. A ekzém mám aj ja lebo mám aj alergiu na slnko takže skúsim túto mastičku. (:

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pokud můžu doporučit, zkus na nožky normální dětský pudr, hned po depilaci si ním nohy posypat :) mě zarůstají chloupky v tříslech a tohle mi vážně pomohlo

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj, dam Ti radu na to holenie. VZDY si ohol nohy v smere od kolena k clenku a nie opacne. Proste zhora nadol v smere rastu. Nikdy nie oproti. Sice to nie je tak na hladko ale nezarastie tak nic. Skus, a potom daj vediet...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za radu Monicka, ale ja si nohy neholim nikdy, iba depilujem voskom. :)

      Odstrániť
  5. Ahoj a na jakou chodíš depilací? Já jsem zatím nikde nebyla ale poslední dobou uvažuji že bych si zašla takovou depilaci laserem sice moc nevím jaký je rozdíl třeba oproti depilaci voskem. Ale myslím že to bude určitě min bolestivé.

    OdpovedaťOdstrániť